arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

Waarom een traineeship volgen?

#Traineeship #ontwikkeling #recruiter
Jasper traineeship TPS
Jasper begon zijn loopbaan bij TPS als trainee. Na een paar jaar maakte hij de overstap naar accountmanager, maar zijn hart lag bij recruitment. Tegenwoordig zet hij zich dagelijks in om goede professionals te vinden en ze een kans te bieden bij TPS. Hij geeft ons vanuit zijn eigen ervaring vier redenen om te kiezen voor een traineeship.

1. Flexibiliteit

“Toen ik klaar was met mijn opleiding, wist ik nog niet wat ik precies wilde doen. Ik had het idee om een eigen onderneming te beginnen, maar vond het nog te vroeg om hier meteen mee te starten. Tegelijkertijd had ik gemerkt dat financiële vakken op school me goed lagen. Als ik later een eigen onderneming wilde starten, was het handig om me meer in te verdiepen in de financiële wereld, had ik bedacht. 

Het feit dat je als trainee nog flexibel bent, was voor mij een belangrijke reden om voor een HBO/WO traineeship te kiezen. Je kunt je oriënteren binnen verschillende bedrijven en functies en echt een kijkje in de keuken nemen van grote organisaties. Zo leg je een goede basis voor je werkende leven en kom je erachter wat je wel en wat je juist niet leuk vindt. Na twee jaar kun je een goed onderbouwde keuze maken: waar ga ik in verder? Dat heb je niet als je ergens in vaste dienst gaat. Vind je dan je functie toch niet zo leuk als je eerst dacht, dan moet je vaak meteen op zoek naar een andere baan.” 

2. Persoonlijke ontwikkeling

“Bij TPS krijg je een eigen coach, jouw projectmanager. Hij of zij voert maandelijks gesprekken met je en focust zich op jouw ontwikkeling. Samen kijken jullie naar jouw plannen, doelen en toekomstige opdrachten. Daarnaast volg je workshops op het gebied van communicatie en gedrag. Bij de meeste werkgevers is het stuk begeleiding meer functiegericht, bij TPS heeft jouw persoonlijke ontwikkeling de hoogste prioriteit.

Je kunt bij veel bedrijven hetzelfde werk doen, de inhoud blijft gelijk. Wat een traineeship bij TPS anders maakt, is dat je bewust de keuze maakt om te gaan voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Binnen een traineeship ontwikkel je je in twee jaar op zowel de inhoud als op persoonlijk vlak. Dat is wat bedrijven willen zien: door in te zetten op je eigen ontwikkeling, onderscheid je je van de rest.”

Als je met veel jonge, ambitieuze mensen wil werken, zit je bij TPS goed

3. Opleidingen

“Toen ik afstudeerde, had ik alleen een hbo-diploma op zak. Bij TPS heb ik mijn Wft-diploma’s gehaald. Dit zijn diploma’s die je verplicht nodig hebt om in de financiële dienstverlening te mogen werken. Normaal gesproken haal je deze diploma’s in een zelfstudietraject, wat naast een fulltimebaan echt intensief is. Bij TPS volg je een week lang de opleiding, waardoor je versneld je diploma haalt. Dit diploma blijft in principe altijd geldig en kan je dus ook na je traineeship goed gebruiken. 

Je begint met Wft Basis, de opleiding die voor iedereen verplicht is. Daarna volg je, afhankelijk van welke opdracht je gaat doen, andere Wft-opleidingen, zoals bijvoorbeeld Wft Hypothecair Krediet, Wft Zorg of Wft Vermogen. ”

4. Netwerken 

“Als je met veel jonge, ambitieuze mensen wil werken, zit je bij TPS goed. De meeste TPS’ers zijn tussen de 20 en 30 jaar oud. Omdat iedereen in dezelfde levensfase zit, ontstaan er snel echte vriendschappen. Tijdens je traineeship leer je veel verschillende mensen kennen, iets dat ik zelf ook heb ervaren. Zo bouw je in razendsnel tempo een netwerk vol gelijkgestemden op. En doordat je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag gaat, wordt je professionele netwerk alleen maar uitgebreid.” 

Wil jij meer weten over de verschillende traineeship vacatures van TPS? Kom dan naar de Inhousedag van TPS op 24 november!

Geef je nu op voor de Inhousedag
Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen