arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play

Traineeship Business, IT & Data

Traineeship Business IT & Data TPS
Regio Randstad
Opleidingsniveau HBO/WO
Werkervaring Geen ervaring vereist
Data, het wordt ook wel het nieuwe goud genoemd. Maar hoe smelt je dit om tot iets moois en bruikbaars voor een organisatie? En hoe blijf je impact maken als Artificial Intelligence (AI) steeds meer werk van mensen overneemt? Binnen het traineeship van TPS krijg jij antwoord op deze vragen. Wij leiden je op tot business- of dataconsultant, jij maakt het verschil met jouw proactiviteit, leergierigheid en samenwerkend vermogen. 

Wanneer je je verdiept in dit werkveld, merk je dat er vaak om veel (praktijk)ervaring gevraagd wordt. Die je als starter waarschijnlijk nog niet hebt. TPS helpt je. We kijken verder dan alleen je opleidingsachtergrond en werkervaring. Belangrijker zijn je interesses en drive: zijn die er en matcht dat, dan kunnen we de rest met elkaar inrichten. Door ervoor te zorgen dat je relevante werkervaring opdoet en verschillende opleidingen volgt op het gebied van data & IT. Zo ontwikkel jij je in sneltreinvaart en heb je straks een voorsprong op andere professionals. 

Dit doe je

Je start je traineeship met ons bootcamp. In een week tijd leer je door verschillende modules alles wat je nodig hebt om te starten in dit vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan de LEAN-principes, ins & outs over Artificial Intelligence, PowerBI-training en Excel voor professionals.  

Vervolgens start je bij één van onze opdrachtgevers. Samen bepalen we welke opdracht het beste bij jou en jouw leerdoelen past. Door werken met leren te combineren, kom je steeds een stap verder en ontdek jij wat bij jou past. Ben je uitgeleerd op deze opdracht? Dan is het tijd voor de volgende. Uiteindelijk kies je een richting om je verder in te specialiseren: wil je meer de IT-kant op? Of krijg je energie van het zakelijke business-gedeelte? De keuze is aan jou. Hier horen verschillende doorstroomfuncties bij, zoals business-, proces- of data-analist. Maar ook rollen als scrum master, projectmanager of teamlead horen tot de mogelijkheden. 

Ga aan de slag bij:

Dit krijg je

 • Salaris. Je start met €2.970 en groeit na 1 jaar naar €3.240 (o.b.v. 40 uur, incl. 8% vakantiegeld)
 • Een vakinhoudelijk opleidingsbudget van €7.000 voor twee jaar 
 • Trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling 
 • Een people manager die jou helpt het maximale uit jezelf te halen
 • Onbeperkt privé & zakelijk met het ov reizen
 • Mogelijkheid om een (elektrische) fiets te leasen
 • 26 vakantiedagen
 • Toegang tot TPS (sport)events en korting op je sportschoolabonnement 

Dit heb je

 • Een hbo- of wo-diploma (business/data richting is een pré)
 • Affiniteit met data en IT
 • Analytische vaardigheden
 • Proactiviteit om aan de slag te gaan met verbeteringen
 • Goede sociale & communicatieve vaardigheden
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Dit krijg je

Bij TPS staat jouw ontwikkeling centraal. Daarom krijg je als trainee een persoonlijke coach, jouw people manager. Hij of zij helpt jou verder om ervoor te zorgen dat jij ‘The Perfect Start’ van jouw carrière kan vormgeven. Samen kijken jullie naar waar jouw talenten, kansen en aandachtspunten liggen. 

Daarnaast bieden we je een uitgebreid opleidingsprogramma aan. Hier maken werk-gerelateerde opleidingen onderdeel van uit, samen met trainingen op het gebied van communicatie en samenwerken. Je start je traineeship in een The Perfect Start Class, een groep met gelijkgestemden die je regelmatig tegenkomt. Natuurlijk niet alleen tijdens workshops, maar ook op gezellige momenten. Bij TPS vinden we dat erg belangrijk! Daarom organiseren we regelmatig events, zoals borrels, sportactiviteiten en festivals.

Solliciteren in 5 stappen

Wil jij een TPS’er worden? Solliciteer nu, met of zonder CV.
Lees één van onze verhalen

Neem contact op

Heb je
een vraag?

App ons App ons App ons