arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

Vier tips voor het vinden van jouw droomstage

#Stage #Student #Tips
Stage vacature zoeken TPS
Voorheen verkreeg je al je studiepunten door tentamens te maken en projecten uit te voeren, maar dit schooljaar is het dan eindelijk zover: je gaat stagelopen! Hoe zorg je er nu voor dat jij die ene plek vindt waar je de juiste ervaring opdoet en goed begeleid wordt? TPS zet een aantal tips voor je op een rij.

1. Denk van tevoren goed na

Ga niet meteen als een kip zonder kop sollicitatiebrieven schrijven, maar neem eerst eens een moment voor jezelf om na te denken. Wat vind je leuk om te doen? Wat zou je willen leren op je stageplek? Is er een bepaalde vaardigheid waar je beter in wil worden, of wil je bijvoorbeeld met een bepaald programma leren werken? Schrijf dit voor jezelf op en gebruik dit tijdens je zoektocht. Kijk ook welke eisen er zijn vanuit je opleiding, zodat je zeker weet dat je alles meeneemt.

2. Zoek op de goede plek

Stagevacatures kom je op allerlei plekken tegen. Je hebt jobboards op internet, waar alle vacatures verzameld zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Indeed, Stagemotor of Monsterboard. Of je kijkt op de websites van bedrijven die jou aanspreken. Maar heb je er ook weleens aan gedacht om op social media te kijken? Veel opleidingen of studentenverenigingen hebben Facebookpagina’s of groepen waar regelmatig vacatures gepost worden. Ook kun je op Facebook en Instagram zoeken op hashtags, zoals #stage of #vacature. 

3. Ga in gesprek met een bekende

Je hebt een toffe vacature gevonden en mag op gesprek komen. Natuurlijk kan het best spannend zijn om voor het eerst een sollicitatiegesprek te voeren. Misschien heb je weleens gesolliciteerd voor een bijbaan, maar nu komt het echte werk! Praat voordat je sollicitatiegesprek plaatsvindt met iemand die je goed kent. Stel hem of haar een paar vragen: hoe zie jij mij? Waar liggen mijn kwaliteiten volgens jou? Dit maakt het formuleren van je eigen antwoord makkelijker. Iemand die jou goed kent, ziet weer andere dingen dan je zelf zou opmerken. Dit kun je gebruiken als input voor je sollicitatie. 

4. Vraag goed naar de voorwaarden

Tijdens je gesprek zal je een hoop vragen over jezelf krijgen. Vergeet niet om vragen terug te stellen. Vragen die je bijvoorbeeld kunt stellen, zijn:

  • Wie wordt mijn begeleider en hoe wordt de begeleiding vormgegeven?
  • Hoe verloopt het contact met de school?
  • Hoe ziet mijn werkdag eruit als ik hier stage kom lopen?
  • Wat verwachten jullie van mij als stagiair? 
  • Welke stagevergoeding bieden jullie aan? 

Ben je nog op zoek naar een stage binnen de financiële dienstverlening? Maak dan nu een afspraak met campusrecruiter Jolieke Schutte. Bel 0615218796 of stuur een e-mail naar recruitment@tpsgroep.nl om de mogelijkheden bij TPS te bespreken.  

Wil je stagelopen bij TPS?
Lees één van onze andere verhalen