arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

Siem's traineeshipswitch

#Werken #traineeships #switch
Traineeship Finance & Control
Switchen is dé huidige trend. Zo switchte 1 op de 5 Nederlanders vorig jaar van baan. Waarom? We durven meer risico te nemen. Ook bij TPS veranderen er met enige regelmaat young professionals van traineeship. Zo maakte Siem dit jaar de overstap van het traineeship Sales & Advice naar het traineeship Finance & Control. Hij vertelt je er graag alles over.

Waarom ben je geswitcht van traineeship?

“De reden dat ik ben geswitcht van traineeship is dat in de afgelopen anderhalf jaar bij de ING erachter ben gekomen welke aspecten binnen de financiële sector mij liggen en welke kant ik op wil. In de gesprekken met TPS in combinatie met de DISC training is naar voren gekomen dat het beter bij mij past om meer richting de kant van finance op te gaan en een analyserende rol aan te nemen in plaats van een salesrol.”

Hoe heb je dit ervaren?

“De overgang was in het begin nog wel spannend, omdat ik opnieuw moest solliciteren op het traineeship en ik geen finance gerichte studie heb gedaan. Ondanks dat zijn er genoeg mogelijkheden binnen TPS om deze overstap te maken en dit mogelijk te maken. Daarnaast is het gelukt om binnen een korte periode meerdere sollicitaties te doen en snel bij een nieuwe opdrachtgever te starten. Dit gaf extra motivatie om zo snel mogelijk alle kennis in huis te hebben. Sindskort ben ik als financieel medewerker begonnen bij Van Mossel Autolease.”

Wat heeft het je opgeleverd?

“Door de gesprekken die ik bij TPS gevoerd heb, kwam ik er steeds meer achter dat het voor mij de juiste keuze was om deze switch te maken. Ik heb heel veel zin om met deze nieuwe opdracht aan de slag te gaan en mijzelf verder te ontwikkelen.”

Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan en mezelf verder te ontwikkelen

Waarom past Finance & Control bij jou?

“In de afgelopen anderhalf jaar ben ik erachter gekomen dat mijn kwaliteiten het beste naar voren komen in een analyserende rol binnen een organisatie. Dit is iets wat in de maandelijkse gesprekken met mijn people manager naar voren is gekomen. Daardoor is mijn keuze gevallen op het traineeship Finance & Control.”

Welke skills/diploma’s had je al en wat moet je nog leren?

“Ik heb aan de IVA Business School in Driebergen gestudeerd. Hier heb ik wel verschillende basics gehad van het finance vakgebied. Verder ben ik bezig met een basis boekhouden cursus en Excel-cursus.”

Wat is er het grootste verschil tussen de traineeships?

“Het grootste verschil is dat in mijn werk bij de ING de focus voornamelijk lag op het waardevolle gesprek met de klant, de commercie en het klantcontact. Daarnaast was ik het fysieke aanspreekpunt van de klant op een ING-huis. In het traineeship Finance & Control gaat de focus veel meer liggen op het analyseren van de verschillende geldstromen binnen het bedrijf en het hybride werken.”

Heb je tips voor het maken van een traineeshipswitch?

“Het belangrijkste is om samen met TPS goed te kijken waar je kwaliteiten liggen en wat je intrinsieke motivatie is om te veranderen van traineeship. Vanuit daar kan je kijken wat er nodig is om het mogelijk te maken.”

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen