De zomer is in aantocht. Dat betekent chillen op het strand, genietend op het terras zitten en... ijsjes eten! Nu is de gemiddelde magnum best een calorieën bom en ben je wel een keer uitgekeken op een raketje of perenijsje. Dan zit er maar één ding op: maak je ijsjes zelf. Binnen no-time tover jij zo een verantwoord en verkoelend tussendoortje op tafel.
Ingrediënten:
Overige benodigdheden:
Bereiden:
1. Giet de kwark in een keukenmachine of blender.
2. Voeg de helft van het bevroren fruit toe en zet de keukenmachine/blender aan.
3. Voeg de andere helft van het bevroren fruit toe en zet de keukenmachine/blender weer aan. Laat deze draaien totdat je een gladde substantie hebt. OPTIONEEL: Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van het fruit heel te houden en deze later aan het mengsel toe te voegen. Hierdoor krijg je hele vruchten in je ijsje.
4. Voeg naar smaak honing toe. Twee of drie eetlepels zou voldoende moeten zijn.
5. Giet het mengsel in de vormpjes en laat deze minstens 5 uur in de vriezer staan.
6. Geniet van je gezonde, zelfgemaakte ijsjes (bij voorkeur in de zon, dan smaken ze extra lekker)!