arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

Gerie's weg naar werk: "Met vallen en opstaan"

#Werk #Vertrouwen #Veerkracht
Gerie TPS hersenstichting
Get to know Gerie. Met nog een heel leven voor zich kreeg zij te maken met niet-aangeboren hersenletsel en kwamen haar werk- en privéleven op losse schroeven te staan. Via TPS vond zij haar weg terug naar de arbeidsmarkt. Hoe? Dat lees je hier:

Stel, je bent aan het hardlopen en degene voor je stopt plotseling. Je botst en valt achterover. Je loopt een zware hersenschudding op, maar herstel blijft uit. Een aantal maanden later wordt er hersenletsel bij je geconstateerd. Dat overkwam Gerie op haar zestiende, nu tien jaar geleden. Ze heeft sindsdien veel last van haar letsel. “Het verwerken van informatie en prikkels kost mij veel meer energie dan voorheen. Het levert hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en vermoeidheid op. Een zonnebril en noise-cancelling koptelefoon zijn mijn grootste vrienden. Het blijft lastig om mijn hersenletsel uit te leggen. Je ervaart de wereld anders.”

 

Met veel inspanning rond Gerie haar middelbare school af en het lukt haar zelfs om een universitaire studie af te ronden. “Dat ging met ups-and-downs en meerdere terugvallen. Dan is het: rust nemen, langzaam weer opbouwen en goed naar je lichaam luisteren.” Wanneer Gerie daarna begint met werken, wordt een volledige werkweek haar al snel te veel en komt ze weer thuis te zitten.

TPS was mijn weg terug naar de arbeidsmarkt

Ze besluit deel te nemen aan ‘De Class’, een coaching- en re-integratietraject van de Hersenstichting, met als doel om weer aan het werk te gaan. Maar wanneer ze begint met solliciteren hoort ze vaak: hoeveel uur kan je werken? Kan je niet het dubbele aantal uur? Totdat ze via SIA met TPS in aanraking komt. “Ik wist meteen dat dit een goede omgeving was, zo verwelkomend en vriendelijk. Dit was misschien wel mijn weg terug naar de arbeidsmarkt.”

 

Voor ze het weet begint Gerie op de finance-afdeling van TPS. “Daar werkte ik 8 uur in de week aan een leuk, divers takenpakket. Van jaarcijfers, inkoopfacturen, budgetten tot aan de AVG: alles kwam langs. Zoekende naar wat lukt, grenzen ontdekken en goed naar mijn energie kijken. Als het even kan ga ik sporten: yoga, hardlopen en boulderen. Ik focus me op positieve dingen, vrienden, familie en buiten in de natuur zijn.”

 

TPS helpt Gerie om weer te wennen aan prikkels en stabiliteit in haar werkende leven te creëren. “Inmiddels heb ik heel wat stappen gemaakt en werk ik nu bij PWC, ik ben nog steeds aan het opbouwen en werk nu 12 uur in de week. Bij TPS ben ik erachter gekomen welke werkzaamheden ik het leukst vind. Daar heb ik nu heel veel aan. Ik maak jaarrapporten, en bekijk verschillende processen met een strategische blik.”

 

Een wijze levensles van Gerie: “Heb geen angst om jezelf uit te dagen. Het leven gaat gepaard met vallen en opstaan. Als je vasthoudt aan angst, dan wordt het alleen maar erger. Als je de uitdaging aangaat, dan kan het alleen maar beter worden. Wees open minded en ga ervoor! Daar is bij TPS genoeg ruimte voor.”

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen