arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

De dag van een Trainee

#Traineeship #Rotterdam #Ontwikkelhuis #TPS
Een dag in het TPS traineeship
In de volle ochtendzon rijdt Frank met zijn TPS-auto over de Erasmusbrug. Iedere dag verwondert hij zich over het prachtige uitzicht van de Maas en de skyline, die de stad een internationale uitstraling geeft. Aangekomen bij TPS parkeert hij zijn auto en loopt hij met een koffie to go in zijn hand over de kade waar de “Holland Amerika Line” aangemeerd ligt, richting TPS. Vol energie loopt hij Las Palmas binnen.

Het Las Palmas-gebouw is onder andere bekend van top chef-kok Herman den Blijker die hier zijn visrestaurant heeft gevestigd. Sinds kort heeft TPS hier haar plek mogen bemachtigen: het Ontwikkelhuis bevindt zich op de derde verdieping. Frank loopt door naar de lift en komt hier zijn collega Fabian tegen, samen bespreken ze het weekend door. Ze zijn vandaag de eersten, dus de Sonos-muziek kan aan in de gewenste playlist. Het is tijd om te starten!

Elke dag begint met een echte cappuccino

Frank oefent zijn barista-skills op het espressoapparaat en maakt een heerlijke cappuccino voor Fabian en zichzelf. Met zijn tweede koffie van deze dag loopt hij door het Ontwikkelhuis. Dit is geen standaard kantoor: als je binnenloopt valt het bijzondere interieur meteen op. Bureaus worden afgewisseld met loungebanken en vergaderruimtes worden afgewisseld met boksballen en pooltafels. Dit alles gegoten in een vintage look, waardoor je meteen een huiskamergevoel krijgt als je binnenkomt.

Bij TPS kan Frank zich ontwikkelen op zowel persoonlijk- als werkgerelateerdvlak

Op dit moment is Frank bezig met een opleiding tot hypotheekacceptant, een traject waar hij nu drie maanden mee bezig is. Tijdens dit traject werkt hij voor vijftig procent van de tijd op kantoor bij zijn opdrachtgever en voor vijftig procent in het Ontwikkelhuis. Werk en opleiding wisselen elkaar af: voor hem is het HBO/WO traineeship een versterking van zijn studie. Naast dat hij nu geld verdient, kan hij zich ontwikkelen tot wie hij wil zijn: zowel op persoonlijk als werk gerelateerd niveau. Elke dag leert hij het vakgebied beter kennen en worden de werkzaamheden uitdagender.

Een stap dichter bij zijn droomcarrière

Vol energie gaat Frank naast Fabian zitten en wordt de computer opgestart. Al snel druppelen de andere teamleden binnen en samen maken ze een dagplanning: wie doet welke hypotheekaanvraag vandaag? Ze gaan aan de slag: aan de hand van verschillende gegevens beoordeelt hij of klanten een hypotheekaanbod krijgen of niet. Volgende maand mag hij een functie omhoog in zijn werk, weer een stap dichter bij zijn droomcarrière. Hiervoor gaat hij eerst nog een Wft-diploma halen om ervoor te zorgen dat hij dat werk goed kan uitvoeren.

Wil je net als Frank trainee bij TPS worden?

Tijd voor ontspanning

Het is twee uur verder, Frank heeft behoorlijk wat aanvragen behandeld. Zijn collega Malika vindt dat het tijd is voor een korte pauze in de vorm van een potje tafelvoetbal. Frank accepteert de uitdaging, even ontspannen. Frank begint de wedstrijd goed en scoort drie keer achter elkaar, maar Malika maakt een mooie comeback met vier doelpunten. Uiteindelijk herpakt Frank zich met nog twee doelpunten en is de strijd gestreden. Vol nieuwe energie kunnen ze weer aan het werk!

Er is altijd tijd voor wat ontspanning tijdens het leren

De ochtend is voorbij gevlogen het is alweer tijd voor de lunch. De lunchkoningin van TPS, Olympia, heeft voor een heerlijke lunch gezorgd: vandaag staat er naast de gebruikelijke salade en boterhammen ook pannenkoeken, tosti’s en gebakken eieren op het menu. Frank gaat samen met zijn collega’s aan de lange houten tafel zitten. Ook zijn projectmanager Laura voegt zich bij het gezelschap. Na de lunch staat zijn ontwikkelingsgesprek gepland en zullen ze zijn voortgang bespreken, maar nu wordt er bijgepraat over het TPS Event van afgelopen vrijdag. Iedereen is het erover eens: wat was dat een goed feest op het dakterras van Las Palmas! Alles wordt besproken: de gerechten van de BBQ, de introducées die iedereen had meegenomen en natuurlijk de breakdance-actie van Yannick. Lachend gaat Frank van tafel en richting zijn ontwikkelingsgesprek met Laura.

Wat houdt het HBO/WO Traineeship in?

Zoals veel andere leeftijdsgenoten wist Frank niet zo goed welk carrièrepad hij moet volgen en wat hij wil doen qua werk. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd aan zijn hbo-studie. Op dat moment zat hij met zijn handen in het haar: wat nu? Moet hij nu een baan zoeken en daar voor de rest van zijn leven blijven werken? Dat is voor hem geen optie, daarom kiest hij ervoor om een traineeship te volgen. Zo kan hij binnenkijken bij verschillende bedrijven en werken aan verschillende opdrachten. Voor Frank is het een groot voordeel dat hij verschillende functies kan uitproberen. Zo kwam hij erachter waar zijn voorkeur naar uitgaat: de hypotheeksector. Dit is het werk waar hij echt blij van wordt en waar hij verder in wil groeien.

Enthousiast geworden?
Lees één van onze andere verhalen