arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

4 legendarische roadtrips

#Hotspots #roadtrip #vakantie
Roadtrips TPS
Je voeten leunen op het dashboard, de wind waait via het open raam door je haren en de zon weerkaatst in de glazen van je zonnebril: een roadtrip is zo gek nog niet. En stukken goedkoper dan al die dure vliegreisjes. TPS zette een aantal tips voor je op een rij een hele vette roadtrip te maken.
Maastricht roadtrip

Maastricht

Het is maar twee uurtjes rijden, maar het voelt bijna on-Nederlands aan: Maastricht is een echte aanrader. Waan je in het buitenland in deze prachtige Limburgse stad. Loop over de kasseien, ga lekker op één van de terrassen op het Vrijthof zitten en vergeet vooral niet een stukje Limburgse vlaai te proeven. 

Rij-afstand vanaf Utrecht: 2 uur

Tips:

 • Houd je van boeken? Bezoek dan de bijzondere boekenwinkel aan de Dominikanerkerkstraat. Dit was voorheen een kerk, nu is het één groot boekenparadijs.
 • Café in de Karkol heeft al jaren een plek in de lijst met beste cafés van Nederland en is dus zeker een bezoekje waard. 
 • Aan het Vrijthof vind je een theater, waar regelmatig grote namen optreden. Hoe leuk is het om tijdens je roadtrip meteen een voorstelling mee te pakken! 
Groningen TPS

Groningen

Hoog in het noorden vind je Groningen. Natuurlijk staat deze stad bekend als het walhalla voor studenten, maar ook als je allang bent afgestudeerd is Groningen de moeite waard. Er is voor ieder wat wils: van shoppen in één van de vele winkelstraten tot het bezoeken van verschillende musea. 

Rij-afstand vanaf Utrecht: 2 uur

Tips:

 • Het Groninger museum is al een eyecatcher op zich, laat staan alle exposities op het gebied van kunst en design die je er vindt.
 • Bij DOT kun je genieten van een lekker hapje en drankje in de gastrobar. Om vervolgens een film- of planetariumvoorstelling mee te pakken in de theaterzaal.
 • Op zoek naar een tof lunchadres? Ga dan naar Wadapartja (wat apart ja). Ze hebben een uitgebreide menukaart met veel veganopties. Bestel ook zeker een lekker stukje taart of een goede cocktail. 
Brugge TPS

Brugge

Middeleeuws en 100% Bourgondisch: dat is Brugge. Deze Belgische stad vind je net over de Nederlandse grens. De binnenstad van Brugge staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verwacht prachtige gebouwen, koetsen met paarden en een ongedwongen sfeer.

Rij-afstand vanaf Utrecht: 3 uur

Tips:

 • In Brugge kun je genieten van al het moois dat België te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld de brouwerij van de Brugse Zot, een van de meest bekende speciaalbieren.
 • Een andere Belgische specialiteit is chocolade. In Brugge vind je veel chocolatiers, die workshops aanbieden om zelf met de lekkernij aan de slag te gaan. Echte liefhebbers kunnen het chocolademuseum bezoeken.
 • Brugge heeft veel romantische grachtjes. Een rondvaart op een boot is dan ook een goede aanrader. 
Keulen TPS

Keulen

Utrecht is niet de enige domstad: bij onze oosterburen is dat Keulen. Deze stad is helemaal hip & happening. Geniet van de zon als je langs de Rijn zit. Of proef alle Duitse delicatessen: het kan allemaal tijdens deze roadtrip. 

Rij-afstand vanaf Utrecht: 3 uur

Tips:

 • In de wijk Ehrenfeld spot je de mooiste graffiti-creaties. 
 • Wil je de stad vanaf een grote hoogte bekijken? Beklim dan de Dom. Het zijn ‘maar’ 533 treden!
 • Het Belgisches Viertel is een wijk waar je niet omheen kunt tijdens een weekendje Keulen. Je vindt er boetiekjes en leuke eetcafés. 
Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen