arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play

Traineeship Business IT & Data

Traineeship Business IT & Data
Regio Randstad
Opleidingsniveau HBO/WO
Werkervaring Geen ervaring vereist
Data wordt ook wel het nieuwe goud genoemd. Maar hoe smelt je dit om tot iets moois en bruikbaars voor een organisatie? En welke processen en belangrijke stakeholders komen hierbij kijken? Daar houd jij je als trainee business IT & data mee bezig. Wij leiden je op tot business- of dataconsultant, jij maakt het verschil met jouw proactiviteit, leergierigheid en samenwerkend vermogen.

Dit doe je

Business IT en Data: dat is het vakgebied dat een brug smeedt tussen de business en IT-afdeling van een organisatie. Dit omvat het hele proces rondom het verzamelen en structureren van data, waar jij als professional mee aan de slag gaat. Jij zet deze data om naar bruikbare, beslissingsondersteunende informatie. Op basis hiervan geef je advies over de besluitvorming.
Kritisch naar processen kijken zit in jouw aard. Combineer dit met goede kennis van data en je hebt de professional van de toekomst. Jou dus! Veel organisaties hebben enorme databestanden en processen. Door de snel veranderde economie is het nodig dat deze continu efficiënter ingericht worden. Op die manier kom je tot klantgerichte oplossingen. Hier kom jij om de hoek kijken: als business IT- of dataconsultant analyseer, visualiseer en interpreteer je de data en processen. Om er vervolgens waardevolle projecten mee op te zetten en processen te verbeteren. Waar de uiteindelijke klant natuurlijk alleen maar profijt van heeft.

Maar first things first, voordat je met data aan de slag gaat, is het goed om eerst systeemkennis op te doen. En om processen te leren analyseren en verbeteren met de Scrum-methodiek. Daar begin je dan ook mee in onze Innovation Academy. Samen bepalen wij of je je gaat richten op de technische kant of de business IT kant van een organisatie. In het ‘tech-track’ verzamel jij de data en maak je tools en instrumenten om de data inzichtelijk te krijgen. Om vervolgens door te groeien in een rol als bijvoorbeeld data analist of data science medewerker. In het ‘business IT-track’ vertaal je de behoefte van een klant naar concrete IT-opdrachten en oplossingen. Ook kan je voorgeprogrammeerde modellen op de juiste manier inzetten. Je leert hoe organisaties meer uit hun data kunnen halen en hun processen nog efficiënter kunnen inrichten. Dat is namelijk de basis om betere zakelijke en strategische beslissingen te nemen. Jouw rol is dus ontzettend belangrijk!

Ga aan de slag bij:

Dit krijg je

Bij TPS staat jouw ontwikkeling centraal. Daarom krijg je als trainee een persoonlijke jobcoach, jouw projectmanager. Hij of zij helpt jou verder om ervoor te zorgen dat jij ‘The Perfect Start’ van jouw carrière kan vormgeven. Samen kijken jullie naar waar jouw talenten, kansen en aandachtspunten liggen. Door deze coaching te combineren met de werkervaring die je opdoet, kom je er snel achter waar jouw kracht ligt en welke functie hierbij past.

Daarnaast bieden we je een uitgebreid opleidingsprogramma aan. Hier maken werk-gerelateerde opleidingen onderdeel van uit, samen met trainingen op het gebied van communicatie en samenwerken. Je start je traineeship in een The Perfect Start Class, een groep met gelijkgestemden die je regelmatig tegenkomt. Natuurlijk niet alleen tijdens workshops, maar ook op gezellige momenten. Bij TPS vinden we dat erg belangrijk! Daarom organiseren we regelmatig events, zoals borrels, sportactiviteiten en festivals.
MAAK HET VERSCHIL MET JOUW GROWTH MINDSET

Dit krijg je

 • Een tweejarig ontwikkeltraject binnen business IT & data
 • Salaris. Je start op €2.808 en groeit binnen 2 jaar naar €3.456 (o.b.v 40 uur & incl. 8% vakantiegeld)
 • Onbeperkt privé en zakelijk met het ov reizen of een leaseauto
 • Als je voor het ov kiest: duurzaamheidsvergoeding van €150 bruto per maand (o.b.v. 40 uur)
 • Een vast contract
 • Een peoplemanager die jou helpt het maximale uit jezelf te halen
 • Een opleidingspakket, vakinhoudelijke kennissessies en een persoonlijk opleidingsbudget
 • 26 vakantiedagen
 • Werken op kantoor of vanuit huis
 • Toegang tot TPS (sport) events
 •  Korting op je sportschoolabonnement met TPS bedrijfsfitness

Dit heb je

 • Een hbo- of wo-diploma 
 • Affiniteit met data, IT en procesoptimalisatie
 • De wil om bedrijven te helpen om anders te denken
 • Proactieve houding en een growth mindset
 • Motivatie om processen te verbeteren op basis van data
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Jouw perfect start

Onze Innovation Academy vormt het startpunt van jouw traineeship. Hier leer je alle ins- en outs over data, programma’s en technologische vooruitgang. En je behaalt meteen certificaten, bijvoorbeeld voor Python, SQL, Scrum en Power BI. Vervolgens ga je aan de slag op een uitdagende opdracht en kijk je samen met je coach welke doorgroeirichting er bij jou past. Wil jij proces analist of business analist worden en de spil zijn tussen developers en het managementteam van een organisatie? Of is de rol van data analist of data science medewerker toch datgene dat beter bij je past? Aan jou de keuze, jij creëert jouw eigen perfect start!

Solliciteren in 7 stappen

Wil jij een TPS’er worden? Solliciteer nu, met of zonder CV.
Neem contact op met:
Diederik Haitsma
Lees één van onze verhalen

Neem contact op

Heb je
een vraag?

App ons App ons App ons