arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken
Banken & Verzekeren

TPS-alumni: van hypotheekacceptant naar teamcoördinator

#alumni #hypotheekacceptant #doorgroeien
Amy Konings NN Groep TPS alumnus
Na haar master Organisatie & Management aan de Universiteit van Antwerpen begint voor Amy de zoektocht naar een baan. Zo’n vier jaar geleden gaat ze via TPS aan de slag bij Nationale Nederlanden in Rotterdam, waar ze sinds twee jaar in vaste dienst werkt. Wij spraken de oud-TPS’er over hoe zij dit heeft bereikt.

Vers uit de collegebanken start Amy al vrij snel met het traineeship Banken & Verzekeringen bij TPS. Amy: “Niet per se dat die wereld mij altijd al aansprak, maar het is een heel noodzakelijke sector waar dingen continu moeten en blijven veranderen. En ik hou van veranderingen!” Dat blijkt, want Amy verhuist zonder blikken of blozen naar Rotterdam. “Collega’s namen me mee om in de pauze een rondje te lopen, zo leerde ik de stad kennen. Rotterdam is een levende stad waar altijd wat te doen is.”

VERANDERING

Amy bijt zich vast in haar eerste opdracht bij TPS. “Mijn plan was om aan de slag te gaan met verschillende opdrachten bij verschillende bedrijven.” Maar Amy laat niet snel los. “Mijn eerste opdracht als hypotheekacceptant bij Nationale Nederlanden beviel zo goed, dat ik daar graag wilde blijven. Er is altijd ruimte voor verbetering. Niet dat ik niet tevreden ben met hoe het nu is, maar ik heb een bepaalde drive om dingen te veranderen. Ik denk in oplossingen, niet in problemen. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen, zowel in mijn werk- als privéleven.”

Als we Amy vragen wanneer zij voor het laatst iets nieuws heeft geprobeerd, antwoordt ze: “Ik heb vorige week een nieuwe sport uitgeprobeerd: floatfit. Een intensieve work-out op een drijvende mat in het zwembad. Dat was zwaarder en moeilijker dan gedacht. Je moet voortdurend je evenwicht bewaren, anders val je in het water. Dat is trouwens vaak genoeg gebeurd.”

Tijdens de coronacrisis volgde ik trouw de online yogalessen bij TPS, ook al was ik niet meer in dienst. “Ik mis alle TPS-evenementen wel. Het meeste bijgebleven is mij het TPS Open Air. Ik boekte een hotel met mijn Wft-klasje en genoot samen met mijn mede-TPS’ers van optredens van Ronnie Flex en Chef’Special. Al kon ik ook genieten van alle activiteiten tussendoor. Steppen in Rotterdam, een rondleiding door de Kuip, een ritje met de watertaxi, een potje GlowGolf, heb je nog even?”

ONTWIKKELING

Alles om haar heen verandert, maar Amy blijft zichzelf. “Ik ben geen ander persoon dan vier jaar geleden, maar ik ben wel gegroeid als persoon. “De workshops en trainingen bij TPS hebben mij hierbij geholpen. Door werkervaring op te doen werk je niet alleen aan je professionele, maar ook persoonlijke ontwikkeling. Dat ik nu kennis heb over wat ik doe, geeft me zelfvertrouwen.” Met haar ervaring als hypotheekacceptant helpt zij nu als teamcoördinator hypotheekacceptanten haar teamleden in de rol die zij eerder zelf vervulde.

Bij TPS werkte ik aan mijn professionele én persoonlijke ontwikkeling

En wanneer er op een nieuw systeem wordt overgegaan, begeleidt Amy mensen om zich dit eigen te maken. “Ik vind het leuk om mensen hierin te begeleiden. Het is toch iets waar medewerkers elke dag mee te maken krijgen. Dan wil je niet dat zij het niet leuk vinden.” Daar blijft het niet bij voor Amy. “Daarnaast ben ik Salesforce-coach, samen met mijn collega’s kijk ik naar hoe we dit platform optimaal kunnen gebruiken.” Ze is zich maar al te goed bewust van de valkuil van haar behulpzaamheid. “Soms wil ik te veel voor een ander doen, in plaats van voor mezelf. Als ik dat blijf doen, krijg ik het te druk. Ik wil me nu focussen, prioriteiten stellen en leren om nee durven te zeggen.”

POTENTIE

“Ik merk dat ik toe ben aan een vervolgstap. Ik ben daarom begonnen met de cursus ‘you matter, your potential’ bij Nationale Nederlanden. Ik volg negen sessies om te kijken wat ik hierna wil doen. Ik ga terug naar de basis. Wie ben ik, waar krijg ik energie van en wat heb ik bijvoorbeeld van huis meegekregen? Wat past daarbij en wat wil ik hiermee?”

Na drie sessies heeft Amy al heel wat geleerd over de normen en waarden die zij heeft. “Ik vind vrijheid in wat ik doe en wanneer ik dat doe belangrijk. Geen 9-tot-5-mentaliteit dus. Ook hecht ik veel waarde aan eerlijkheid. Ik stel het op prijs als mensen transparant zijn en mij feedback durven te geven. Dat moet mogelijk zijn binnen de bedrijfscultuur.”

Tot een specifieke functie of vervolgstap heeft de cursus nog niet geleid. “Ik heb wel mijn ideeën. Aan de ene kant houd ik van veranderingen, bijvoorbeeld door processen te verbeteren zodat de organisatie het elke dag een beetje beter doet. Aan de andere kant houd ik van het mensgerichte, bijvoorbeeld door mensen te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop dat ik een functie vind waarin ik dit kan combineren.”

Amy neemt het heft in eigen handen. Op zoek naar een functie die haar nieuwe dingen gaat leren. “De tijd leert dat het leven te kort is om dagelijks iets te doen wat je niet leuk vindt.” Één ding wil ze iedere TPS’er meegeven: “Durf je ambities uit te spreken. Mensen om je heen kunnen je misschien helpen met wat jij wil bereiken. Probeer daarom ook te netwerken. Doordat ik aan verschillende projecten meewerk leer ik automatisch veel mensen en afdelingen kennen. Stel ik wil een ander functie of andere afdeling verkennen, dan kan ik iemand uit mijn netwerk benaderen voor informatie.”

Enthousiast over TPS? 
Lees één van onze andere verhalen