arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken
Banken & Verzekeren

Switch binnen TPS

#ontwikkeling #Traineeship #hypotheekacceptant
Atilla traineeship TPS hypotheekacceptant
Atilla staat voor een lastige keuze: zal hij kiezen voor een traineeship bij TPS, of wil hij wat anders doen? Hij heeft als projectmedewerker al een paar tijdelijke klussen bij TPS afgerond, is dit nu een goede stap voor hem? Zijn ervaring zorgt ervoor dat hij de knoop doorhakt: hij wordt trainee en verhuist van Enschede naar Gouda, speciaal voor zijn werk. TPS spreekt hem over de recente ontwikkelingen.

“In 2014 kwam ik in aanraking met TPS”, begint Atilla zijn verhaal. “Ik begon aan mijn eerste opdracht als polisservice-medewerker bij een zorgverzekeraar. Aan het einde van het jaar stappen veel mensen over van zorgverzekering, dus dan ligt er veel werk en ontstaat er een personeelstekort. Daar sprong ik bij.” Dat bevalt hem goed en gelukkig was dat wederzijds. Vandaar dat hij wordt gevraagd voor andere werkzaamheden. “Ik heb veel van de zorgsector gezien. Zo heb ik op het Zorgkantoor gewerkt, waar ik verantwoordelijk was voor het beoordelen van zorgaanvragen. Ik werkte met hulpmiddelen die zo duur zijn, dat het eigen budget van de cliënt in één keer op zou zijn bij de aanschaf. Denk bijvoorbeeld aan een speciale rolstoel van 50.000 euro. Ik beoordeelde de aanvragen en keek of het hulpmiddel goed was en of dit een passende oplossing was voor de cliënt.”

Een nieuwe start
Vanwege de digitalisering wordt Atilla’s werkvoorraad langzaamaan lichter. “Ik was al een beetje aan het rondkijken voor een nieuwe uitdaging”, vertelt Atilla. “Eric, mijn voormalige projectmanager, stelde voor om het traineeship te volgen bij TPS. Ik was al tevreden over TPS, want ik heb er altijd met plezier gewerkt. Dat ik binnen het traineeship mijn Wft-diploma’s kon halen, vond ik een pré. Ik wilde graag een andere sector leren kennen, dus dit was mijn kans om dit gaandeweg te ontdekken.” Met een goed gevoel tekent Atilla zijn nieuwe contract. Vanaf dit moment zal zijn carrière een andere weg in slaan.

In spanning wacht hij af wat zijn eerste opdracht zal zijn. “Ik had aangegeven dat ik graag binnen de hypotheeksector aan de slag wilde gaan. In de eerste week haalde ik mijn Wft Hypothecair Krediet, met een 9 als eindcijfer! Daar was ik echt trots op. Tussen het leren door moest ik verhuizen, omdat ik nog steeds in Enschede woonde. Dat was niet handig als ik in de Randstad ging werken, dus verhuisde ik naar Gouda.” Een hoop veranderingen, maar gelukkig pakt het goed uit voor Atilla. Uiteindelijk start hij als één van de eerste bij een grote bank in Amersfoort. Hier gaat hij aan de slag als hypotheekacceptant. “Je krijgt een stuk verantwoordelijkheid mee: je bent verantwoordelijk voor het afsluiten van iemands hypotheek. Klanten gaan eerst naar een adviseur en die probeert een zo goed mogelijk advies te geven. Dan dienen zij de aanvraag in, die ik binnen krijg. Vervolgens beoordeel ik het dossier en ben ik diegene die namens de bank de hypotheek accepteert of afwijst.”

Elke keer krijg je weer een nieuwe puzzel voor je, ik wil de stukjes passend krijgen

Het gaat goed op zijn opdracht. “Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt en de uitdaging ben aangegaan. Tot nu toe heb ik veel positieve feedback ontvangen, ik zit echt op mijn plek.” Atilla zorgt ervoor dat hij altijd vroeg op kantoor is. “Meestal begin ik om half acht, dan kijk ik meteen naar de werkvoorraad van het team en verdeel ik het. Naast mijn reguliere werkzaamheden doe ik werk voor verschillende werkgroepen. Zoals de groep ‘proces & systemen’, die zich richt op hoe we processen onder de aandacht kunnen brengen bij collega’s en hoe we ze kunnen verbeteren.”

De puzzel compleet maken
Zijn werk ziet Atilla als een puzzel. “Elke keer krijg je weer een nieuwe puzzel voor je en dat doe ik graag. Ik ben een man van logica, ik wil de stukjes passend krijgen. Elk dossier is uniek: het huis dat je koopt is anders, de situatie verschilt en de omgeving verandert. Hierdoor leer ik ontzettend veel en blijf ik mezelf ontwikkelen. Ze zeggen dat je eigenlijk pas een volwaardig hypotheekacceptant bent na een paar jaar, want dan heb je alle kennis in huis. Na twee jaar kan je ieder dossier oppakken, hoe lastig ook. Zover ben ik nog niet, maar het is een proces dat me erg aanspreekt.”

Het leukste aan zijn werk vindt hij het contact met tussenpersonen. “Het is niet mijn taak om de adviseursrol over te nemen, maar ik vind het leuk om met ze te sparren. Op die manier helpen we elkaar en kijk ik samen met de tussenpersoon wat de mogelijkheden voor een klant zijn.” Samen met zijn projectmanager Esther houdt Atilla zijn ontwikkeling goed in de gaten. “In het begin vroeg Esther vooral hoe het ging en of ik het naar mijn zin had. Nu we vaker samen hebben gezeten, kijken we samen naar aandachtspunten en positieve ontwikkelingen. Maar ook naar dingen die ik kan verbeteren. Ik vind het heel prettig en ik ben blij dat ik tot nu toe positieve feedback heb gekregen.”

Op zoek naar een nieuw huis
Plezier hebben in zijn werk vindt Atilla het allerbelangrijkste. “Als je plezier hebt in wat je doet, kan het alleen maar goed gaan. Ik wil de komende tijd nog veel leren en mijzelf ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschap. Ik wil proactief zijn en niet weglopen voor taken die vrijkomen. Gelukkig heb ik hier voldoende mogelijkheden voor. Verder ga ik binnenkort verhuizen, ik zoek nu een huis in de omgeving van Ede. Mijn vriendin is net afgestudeerd als interieurarchitect en gaat werken in Doetinchem. We zoeken iets wat tussen Doetinchem en Amersfoort ligt. Het is wel mooi: als we een huis kopen, zorg ik voor de aankoop en de hypotheek en zij voor de styling van het interieur. Dat hebben we goed verdeeld!”

Atilla en zijn vriendin
Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen