arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren
Zorg

Quinty: “In Valencia kreeg ik meer zelfvertrouwen en werd ik zelfstandiger”

#Werken #Leren #Leven
Quinty traineeship Zakelijke Zorg Valencia
Uit je comfortzone en je versneld ontwikkelen in de Spaanse stad Valencia. Een maand fulltime remote werken, workshops volgen en wonen in een co-living: een ervaring om niet snel meer te vergeten. Zes TPS’ers gingen samen de uitdaging aan. Een van hen is Zakelijke Zorg trainee Quinty. We vragen haar naar haar ervaringen.

Als Quinty een mail krijgt van The Perfect Start over het nieuwe versnelde ontwikkeltraject in Valencia, gooit ze ‘m nog net niet in de prullenbak. “Als introvert dacht ik dat het project niets voor mij zou zijn.” Als ze het ’s avonds aan de eettafel met haar ouders bespreekt, verandert ze al snel van gedachte. “Misschien is dit júíst iets voor mij. En zoals mijn ouders zeiden: nee zeggen kan altijd nog.” Op naar de Spaanse avond, waar TPS’ers Maurice & Roxy de trainees alle ins en outs vertellen over het project. Daarna was er van nee zeggen geen sprake meer.

BESTEMMING BEREIKT

Als Quinty hoort dat zij als een van de zes TPS’ers mee mag naar Spanje is ze heel blij. In augustus is het zover en stapt ze samen met vijf andere trainees op het vliegtuig naar Valencia, waar de tapas al klaar staat. “De eerste week verliep meteen heel soepel, de overgang was minder groot dan verwacht. Thuis woon ik bij mijn ouders met twee zussen, dus het samenwonen met andere trainees ging mij meteen goed af.”

“Je leert je medetrainees snel kennen als je samenwoont, -werkt en -leeft. Het zorgt ook voor een versnelde persoonlijke groei. De groep bestaat uit een mooie mix van verschillende persoonlijkheden, waarin iedereen zichzelf kan zijn. Dat vind ik de kracht van dit project in Valencia.” Quinty leert veel over anderen en zichzelf. “Ik vind het lastig om te bepalen welke richting ik op wil in mijn carrière. Toen ik dat met de groep besprak, bleek dat ik hierin niet alleen ben. Dat was fijn om te horen: je staat er niet alleen voor, iedereen is zoekende.”

Je staat er niet alleen voor, iedereen is zoekende

Quinty’s zoektocht begon al na haar studie psychologie in Rotterdam. Gelukkig kwam ze het traineeship Zakelijke Zorg bij TPS tegen. Niet veel later kon ze aan de slag op de afdeling buitenland van Zilveren Kruis. “Daar heb ik het onwijs naar mijn zin. Ik werk hybride en rijd gemiddeld twee keer per week met de auto naar het Zilveren Kruis kantoor in Leiden.” Van hybride naar remote werken was voor Quinty en Zilveren Kruis dus geen grote stap. Een maand in Valencia werken levert beide partijen wat op als je het Quinty vraagt. “Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ben zelfstandiger geworden.”

TERUG VAN WEGGEWEEST

“Ik stap met een gevulde rugzak aan kennis en ervaringen het vliegtuig in terug naar Nederland. Ik ga voor de full experience en heb hier echt een open mindset gekweekt. Het ontwikkeltraject in Valencia daagt mij uit om nieuwe dingen te proberen en open te staan voor verandering. Dat is iets wat ik zeker meeneem de werkvloer op in Nederland.”

Het ontwikkeltraject daagt mij uit om nieuwe dingen te proberen en open te staan voor verandering

Het versneld ontwikkeltraject in Valencia maakt grote impact op Quinty. “Een van de leukste dingen vind ik de co-learningsessies op dinsdagavond, dat meer impact heeft dan dat ik dacht. De sessies zijn heel leerzaam voor jezelf én anderen. Je stelt jezelf continue de vraag: hoe kun je elkaar helpen?” Dat is niet het enige wat Quinty gaat missen aan haar tijd in Valencia. “De gezelligheid die bij het samen werken, leren en leven hoort ga ik niet snel meer vergeten. De drie TPS-pijlers werken, leren en leven zijn heel toepasselijk op het versneld ontwikkeltraject in Valencia.”

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen