arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken
Banken & Verzekeren

Nikki duikt in de wereld van Banken & Verzekeringen: "Dynamisch, jong & gezellig."

#trainee #Werken #Leren
Nikki van Tilburg trainee TPS
Tijdens haar afstudeerstage begon het bij Nikki te kriebelen. De wereld van banken en verzekeringen bleek helemaal niet zo stoffig en saai als gedacht. “Ik dacht aan het stereotype van oude mensen met stropdassen. Daarentegen krioelt deze dynamische branche van de jonge en gezellige mensen.”

IT’S A MATCH

Het begon allemaal tijdens haar studie Bedrijfskunde in Breda. Op school krijgt ze bezoek van Brandstof, het studentenlabel van TPS. “Dat vond ik zo’n vet bedrijf dat ik mijn gegevens achterliet. Ik kreeg op mijn verjaardag een kaartje, zo leuk!” Niet veel later krijgt Nikki een uitnodiging voor de ‘scoor een stagedag’. “Er waren heel veel aanmeldingen, dus ik moest mezelf van een goede kant laten zien. Hoe spring ik eruit? Met wat originaliteit is het mij gelukt: ik scoorde een afstudeerstage bij TPS. Ik was hartstikke blij!”

De match is gemaakt en Nikki weet helemaal in te blenden. “TPS is open, informeel en jeugdig. Ik dacht meteen: volgens mij past dit toffe bedrijf heel goed bij mij. Ze besteden ook veel aandacht aan persoonlijke groei. Dat maakt dat ik dacht: hier zou ik ook graag blijven plakken.” De bedrijfscultuur is een belangrijke factor voor Nikki. Bij haar vorige bijbaan als salesmedewerker bij een groeiende sanitairzaak loopt Nikki hier regelmatig tegenaan. “Heel erg gericht op targets, geen ademruimte, alleen maar stamp, stamp, stamp! Dat trok mij helemaal niet.”

NEVER EVER

Niet alleen het bedrijf, maar ook het werk moet bij haar passen. Nikki is geïntrigeerd door de manier waarop er bij TPS met persoonlijke ontwikkeling wordt omgegaan. Ze start een onderzoek hoe de begeleiding van trainees kan worden ingericht. Ze gaat op onderzoek uit binnen het traineeship Banken & Verzekeringen. Ze denkt te weten welke wereld ze induikt, haar opa heeft tenslotte een carrière in de bancaire sector achter de rug. “Ik zei altijd: ik ga van z’n lang zal ze leven niet in de wereld van banken en verzekeringen werken.”

De financiële sector bleek zo slecht nog niet. “Ik kwam in aanraking met trainees en zij inspireerden mij. Allemaal jonge en gezellige mensen die mij over hun opdracht vertelden. Dat vond ik stiekem best wel interessant.” Puntje bij paaltje slaagt Nikki door haar onderzoek met vlag en wimpel voor haar studie. “Voor mijn afstudeeronderzoek kreeg ik van de hogeschool én van TPS een heel goede beoordeling. Wat voor mij telt is het cijfer van TPS en het diploma van de hogeschool.” 

NEXT STEP

“Als het mij lukt om bij TPS een traineeship te scoren, dan lijkt dat me heel vet. Ik ging het rijtje van traineeships af, maar was verkocht aan het traineeship Banken & Verzekeringen.” Zoals altijd gaat Nikki er vol voor. Binnen no-time solliciteert ze bij Nationale-Nederlanden. “Daar ben ik begonnen en niet meer weggegaan. Wat een fantastisch bedrijf!” Nikki komt als hypotheekacceptant in een nieuw team terecht en gaat 2 á 3 keer naar kantoor in Rotterdam. “Ik vind het gezellig om lekker met collega’s te sparren. De gemiddelde leeftijd is 32 jaar en ik ben de jongste, maar langstzittende van het team. Ik ben buddy, wat betekent dat al mijn teamleden vragen aan mij kunnen stellen.”

Laat maar komen!

Ze heeft het liefst zoveel mogelijk neventaken. Naast buddy is Nikki controleur volgens het vier ogen principe, ambassadeur voor de 9+ ervaring van klanten én gaat zij over de planning en coördinatie. “Ik houd van de afwisseling en een dynamische werkomgeving. Terwijl ik vroeger niet tegen verandering kon. Als ik niet precies wist hoe of wat, werd ik heel erg gestrest. Nu vind ik het uitdagend en leuk. Laat maar komen!”

HAVE A BREAK

Of Nikki ook weleens te veel hooi op haar vork neemt? “Het is me weleens te veel geworden, toen heb ik een maand niet gewerkt. Dat was een goed leermoment. Ik kan nu beter nee zeggen, ik ben bezig of ik heb nu even geen tijd voor je.” Wanneer TPS een pop-up kantoor opent op Aruba twijfelt Nikki geen seconde. Ze vertrekt voor 6 weken naar de Antillen om remote te werken. “Dat heeft me heel goed gedaan, het was fantastisch.”

Op Aruba raakt ze gewend aan een andere levensstijl. “Ik ben van nature ongeduldig. Op Aruba word je gedwongen om geduldig te zijn. Er zijn minder prikkels. Het komt wanneer het komt. Dit moest en zou ik meenemen naar Nederland. Niet altijd maar: snel, snel, snel. Soms is even van je plek afgaan om iets anders te doen ook oké. Mijn vriend vroeg bij thuiskomst: Wat is er met jou gebeurd? Waarom ben jij zo rustig?” Kortom, het remote werken heeft Nikki goed gedaan. Ze is opgeladen, zit bomvol energie en kan er weer tegenaan.

LET’S GO

“Mijn stip op de horizon? Ik wil binnen vijf jaar naar een leidinggevende functie doorgroeien. Ik wil uit huis en samenwonen met mijn vriend. Een eigen plekje hebben vind ik heel chill, daar ben ik door mijn tijd op Aruba achter gekomen. Ik was eerst terughoudend met samenwonen, nu denk ik: let’s go!”

Voor alle TPS-ers heeft zij nog wel een tip. “Pak kansen met beide handen aan, dat brengt je heel ver. Laat zien wie je bent. Je hoeft niet heel erg actief of wild over de afdeling te rennen. Ga gewoon eens het gesprek aan, haal koffie, pak vragen op, maak contact én houd contact. Zo komen dingen sneller jou kant op.”

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen