Nieuw: traineeship zorg
Zelfde start
Het toeval wil dat Charlotte zelf haar loopbaan bij TPS heeft afgetrapt met een project bij Zilveren Kruis. Tijdens dit project werden de ‘wenswachtenden’ gebeld: mensen die op de wachtlijst stonden voor een zorginstelling. Aan hen werd gevraagd of hun gegevens nog klopten en of ze verder nog hulp nodig hadden. Charlotte vertelt: “Soms sprak ik mensen die al een maand geen contact hadden gehad met anderen. Dat vond ik echt heftig. Het was mooi werk, mensen waren heel dankbaar omdat je oprecht interesse toonde.”
Inmiddels zijn we een jaar verder en is Charlotte overgestapt naar de recruitment-afdeling. Het project van Zilveren Kruis heeft een vervolg gekregen, in de vorm van een vast traineeship in de zorg met een interessant groeipad. “Zilveren Kruis gaat volgend jaar verhuizen van Zwolle naar Apeldoorn en niet alle medewerkers gaan mee met deze verhuizing. De mensen van TPS kunnen dus echt een impact gaan maken binnen een nieuwe samenstelling.”
Academy
Het traineeship Zorg begint met het halen van Wft-diploma’s. “Binnen twee weken haal je Wft Basis en Wft Zorg certificaat. Daarna stroom je door naar de academy, die door TPS is opgezet voor Zilveren Kruis. Hier leer je alles wat je nodig hebt om te starten en krijg je veel achtergrondinformatie mee: hoe is dit project ontstaan? Wat is de waarde ervan? Het inhoudelijk werk wordt ook behandeld: je leert hoe je telefoneert, hoe je indicaties leest uit een dossier en hoe je een gespreksverslag maakt. Iris heeft de academy opgezet. Zij is als trainee begonnen bij TPS en is nu doorgegroeid naar een managementfunctie.”
Als je het opleidingsgedeelte hebt voltooid, ga je echt aan de slag. “Je begint door klanten te bellen en te vragen naar de zorg die zij ontvangen. Hierbij ben je echt de eerste schakel tussen de klant en het zorgkantoor. Na een half jaar stroom je door naar het klantencontactcentrum van het zorgkantoor en word je expert op het gebied van langdurige zorg. Je hebt contact met veel verschillende partijen, zoals cliënten, zorgverzekeraars, zorginstellingen en bewindvoerders. Iedere dag help je anderen verder, de manier waarop verschilt per vraag.”
Elke dag is anders
De mensen die starten met dit traineeship, zijn eager om meer te leren over de WLZ (Wet Langdurige Zorg). “Je leert het meeste door er veel mee bezig te zijn. Je weet nooit welke vraag je krijgt, dat maakt het uitdagend. De dankbaarheid die je voelt bij de mensen zorgt ervoor dat je elke dag met een goed gevoel je bed uitstapt.” Zilveren Kruis heeft een heel team van TPS’ers. “Er zijn veel jonge mensen met ambitie. Je kunt hier echt stappen maken in je carrière als je je best doet en jezelf laat zien.”
Tijdens de tweede fase van je traineeship word je expert op WLZ-gebied. “Iedere afdeling gaat over een bepaalde subcategorie en telkens pak je er een categorie bij. Zo leer je gefaseerd het antwoord op alle vragen die je kunt krijgen. In het laatste half jaar evalueer je uitgebreid met je teamleider vanuit Zilveren Kruis en je projectmanager van TPS. Wat wil je nog ontwikkelen en leren? Welke richting wil je op?”
Doorgroeien
Doorgroeimogelijkheden zijn er binnen het traineeship in de zorg genoeg. “Er zijn eigenlijk drie richtingen die je op kunt”, legt Charlotte uit. “Je kunt richting management, dan vervul je bijvoorbeeld de rol van teamleider of coördinator. De twee andere richtingen zijn die van PGB-consulent (Persoons Gebonden Budget) of zorgconsulent.”
Op de vraag welke mensen zij voornamelijk zoekt, heeft Charlotte snel een antwoord klaar: “Ik zoek mensen die het echt leuk vinden om anderen te helpen. Je hebt oprechte interesse in een ander, maar verliest het zakelijke aspect niet uit het oog. Het zijn mensen die zeker weten dat ze in de zorg willen werken, maar misschien nog geen beeld hebben in welke functie dat precies zou zijn. Gedurende een traineeship bij TPS krijg je veel mogelijkheden om dit voor jezelf uit te zoeken.”
Wil jij trainee Zorg worden? Solliciteer vandaag nog! Druk hieronder op de sollicitatiebutton of neem contact op met Charlotte via 06-10755706. Ook als je het nog niet helemaal zeker weet, kan je altijd contact opnemen om het gesprek aan te gaan.