arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

Vijf foodfestivals die je niet mag missen

#Foodtrucks #festival #Hotspots
Foodtrucks
De zomer is officieel begonnen en de temperaturen werken meteen al goed mee. Dat betekent dat je prima buiten kunt vertoeven (zonder jas, hoera!) en kunt werken aan een gebruinde huid. En waar kun je dat nu beter doen dan op een (foodtruck)festival? TPS zocht een aantal hotspots voor je uit, zodat jij deze zomer kunt genieten van heerlijke hapjes, drankjes én een lekker zonnetje.

Lepeltje lepeltje – Utrecht

Dit weekend kun je al genieten van verschillende mobiele keukens in Utrecht. Proef de verschillende kazen bij de Fromagerie, eet tapas bij ‘Of je Spaanse worst lust’ of kom in Arabische sferen bij foodtruck Habibi. Liever een drankje? Op dit festival is er een speciaalbierenbar én een wijnbar. Naast lekker eten en drinken kun er verschillende toffe optredens bijwonen en dat ene item -dat al zo lang op je wishlist stond- scoren op de markt. 

29 juni – 1 juli, Lepelenberg Utrecht
Facebook event

Lepeltje Lepeltje Utrecht
Bron: Indebuurt

Festival TREK – Amsterdam

Echte Bourgondiërs uit de hoofdstad hebben het weekend van 13 tot en met 15 juli natuurlijk allang in hun agenda staan, want dan is festival TREK! Tijdens deze dagen opent de BurgeRmeester van TREK het openluchtrestaurant in het Amstelpark. Wat je kunt verwachten? Onder andere zoveel verschillende foodtrucks dat je bijna niet kan kiezen, een cocktailbar en bijzondere acts van jonge theatermakers en performers. 

13 – 15 juli, Amstelpark Amsterdam
Facebook event

Festival TREK Amsterdam
Bron: Meisjes aan de Maas

Rrrollend Rotterdam 

Jazzbandjes, een DJ die loungemuziek draait en foodtrucks die echte eyecatchers zijn: dat vind je op Rrrollend Rotterdam. Op dit festival betaal je niet meer met munten, maar hoef je alleen je pinpas mee te nemen. Wel zo makkelijk! Dan rest alleen nog de vraag: ga je voor een broodje falafel, een donut of toch voor die Rotterdamse burger? 

13 – 15 juli, Noordplein Rotterdam
Facebook event

Rrrollend Rotterdam
Bron: Rrrollend.nl

Kip Festival – Amsterdam

Houd je van kip? Dat is mooi, want op het Kip Festival in Amsterdam is er kip. Véél kip. Je vindt er 50 verschillende bereidingen van kip, van over de hele wereld. Wat dacht je van kip gemarineerd in cola, Indonesische saté of een verrukkelijke kipcurry? Eet je liever vega of halal? Dat is ook mogelijk. Naast kip eten kun je losgaan tijdens optredens van bands en DJ’s. Of je volgt een dansworkshop en leert binnen een uur de salsa. Het kan allemaal!

27 – 29 augustus, Rembrandtpark Amsterdam
Facebook event

 

Kip festival
Bron: Kip Festival

Sushi & Asain Street Food Festival JOY – Utrecht

Droom jij ‘s nachts wel eens over maki’s, handrolls en sashimi? Dan is dit foodfestival zeker aan jou besteed. Ga je in het Griftpark te buiten aan noodles, boa buns en dim sum. Wissel het af met heerlijke sushi-rolls en sluit af met ijsrolletjes (ja, die je ook op TPS Open Air vond). Bovendien is dit festival bijzonder Instagram-proof, met tientallen lampionnetjes en Japanse paraplu’s als decor. 

31 augustus – 2 september, Griftpark Utrecht
Facebook event

Sushi festival JOY
Bron: Sushi festival JOY
Enthousiast over TPS? 
Lees één van onze andere verhalen