arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

Vier unieke runs die je niet mag missen

#Sport #Tips #Hardlopen
Amsterdam Night Run
Hardlopen is een sport die steeds meer aan populariteit wint. Dat is niet gek: het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn goede schoenen en een dosis gezonde motivatie. Hoe jij ervoor zorgt dat je de kilometers opbouwt? Zet een wedstrijd in je agenda! TPS zette de tofste hardloopevents van de komende tijd voor je op een rij.

Urban culture run

Lopen door de Utrechtse binnenstad: het kan tijdens de Urban Culture Run. Hierbij loop je langs en door historische gebouwen, prachtige binnentuinen en hofjes. Natuurlijk sla je ook de grachten niet over. Het parcours voert je onder andere door het Centraal Station, het winkelcentrum Hoog Catherijne, de werfkelders en de Winkel van Sinkel. Je kunt zelf de afstand bepalen: er zijn routes van 5 en 10 kilometer. 

2 september in Utrecht
5 of 10 kilometer
http://www.urbanculturerunutrecht.nl

Amsterdam nightrun

Wat deze run zo bijzonder maakt? Hij is niet overdag, maar ’s avonds! Iedere deelnemer krijgt van de organisatie een headlight om de weg te kunnen verlichten. Dat is een bijzonder gezicht, al die lopers met hun eigen lichtjes. De run gaat dwars door Amsterdam en je finisht in het Olympisch Stadion. Hier word je verrast door een lichtshow, vuurspektakel en een DJ die de boel opzweept. Na afloop kun je hier je prestatie vieren tijdens de afterparty. Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke ervaring! 

8 september in Amsterdam
8 kilometer
https://www.amsterdamnightrun.nl

New York Mini Marathon

Het lopen van de marathon in New York is voor veel hardlopers een droom. Net als de genezing van diabetes, een ziekte die 1,2 miljoen Nederlanders hebben. Op 6 oktober haalt het Diabetes Fonds the big Apple naar Rotterdam, om met het ingezamelde geld de genezing van diabetes dichterbij te brengen. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden, waaronder de halve marathon. Als deelnemer ben je niet verplicht om geld in te zamelen, maar dit wordt natuurlijk wel gewaardeerd. 

6 oktober in Rotterdam
4.2, 10.5 of 21 kilometer 
https://www.newyorkminimarathon.nl

Urban trail Haarlem

Tijdens een Urban Trail loop je niet over een netjes afgezet parcours, maar ga je dwars door gebouwen, monumenten en bezienswaardigheden heen. Je kunt de Urban Trail in verschillende steden lopen. Op 11 november vindt de editie in Haarlem plaats. Het parcours brengt je onder andere bij de grote markt, door de bibliotheek en een Hollandse molen. Er worden steeds meer parcouronderdelen bekend gemaakt, houd de social media kanalen in de gaten! 

11 november in Haarlem
5 of 10 kilometer
https://www.haarlemurbantrail.nl

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen