arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

TPS groeit: vestiging in Leeuwarden!

#ontwikkeling #Leeuwarden #Groeien
Niels Boelens Leeuwarden TPS
2018 was voor Niels een goed jaar: hij haalde zijn diploma voor de opleiding Small Business & Retail Management en kon niet veel later aan de slag met zijn nieuwe baan bij TPS. Daar kon hij meteen zijn tanden zetten in een mooie uitdaging: de uitbreiding in Leeuwarden. We spraken hem over de afgelopen periode.

Stralend en vol energie vertelt Niels over zijn werk bij TPS: “Roeland en Willem, twee vrienden van mij, werkten bij TPS als trainee. Ik was al op zoek naar een baan toen zij vroegen of TPS niet iets voor mij zou zijn.” In eerste instantie solliciteert Niels voor het traineeship Bank & Verzekeringen, maar tijdens het sollicitatiegesprek wordt al duidelijk dat een salesfunctie beter bij hem past. “Eigenlijk kwam ik er toen achter dat deze rol beter aansloot op mijn wensen en talenten. Het balletje ging rollen en na meerdere gesprekken en het presenteren van een businesscase kreeg ik te horen dat TPS-collega’s graag met mij samen wilden werken.”

Het roer om

Als accountmanager met focus op de noordelijke regio gaat Niels regelmatig op pad om te kijken waar er mogelijkheden liggen voor TPS-professionals. “Het gaat bij ons veel verder dan alleen het vervullen van een vacature bij een bedrijf. Samen met de klant kijken we naar hoe een professional zich kan ontwikkelen binnen de organisatie. Niet alleen op het gebied van kennis, maar ook op persoonlijk vlak. Kennis is namelijk aan te leren, maar hoe jij je als persoon presenteert, maakt het verschil. Op deze manier zijn beide partijen geholpen: de klant of opdrachtgever krijgt gemotiveerde professionals die hun werk goed doen en net dat stapje extra zetten. Aan de andere kant bieden we de professionals een toffe werkplek met veel mogelijkheden om te leren en te groeien.” Iedere dag is Niels op zoek naar nieuwe kansen. “Ik voer gesprekken met prospects, klanten en professionals om te kijken hoe we samen de beste match kunnen maken.” 

Als starter op de arbeidsmarkt herkent Niels zich in de TPS’ers. “Ik ben zelf erg zoekende geweest: wat vind ik leuk, hoe kan ik mezelf ontwikkelen? Wat TPS aanbiedt, is precies wat ik een paar jaar geleden nodig had. Iemand die je bij de hand neemt en samen met jou kijkt: wat vind je leuk, waar word je blij van? Hoe kunnen we je helpen met je ontwikkeling?” Op dat gebied heeft Niels zelf een persoonlijke uitdaging gehad, aangezien hij eerst een toekomst in de sportwereld voor zichzelf voor ogen had. Deze droom wordt ruw verstoord als blijkt dat hij reuma heeft. “Ik heb er toen bewust voor gekozen om een andere weg in te slaan door te kiezen voor het bedrijfsleven. Het roer moest wel om. Waar je je in de sport vooral fysiek ontwikkelt, heb ik me de afgelopen tijd vooral gefocust op mentale ontwikkeling en hier stappen in gezet.”

Op 17 januari openen we ons nieuwe kantoor in de Friese hoofdstad

Groei in het noorden

Al tijdens zijn sollicitatiegesprek krijgt Niels van sales-collega Erik te horen dat TPS de ambitie heeft om in het noorden te groeien. “Op dit moment hebben we al een groot aantal professionals in Leeuwarden zitten. Binnenkort hebben zij een eigen TPS-thuisbasis. Op 17 januari openen we namelijk ons nieuwe kantoor in de Friese hoofdstad.” Niels heeft een grote rol gespeeld in de zoektocht naar een geschikte locatie. “Op het moment dat ik het pand aan het Zaailand binnenstapte, wist ik: dit past bij TPS. Het is een oud waterleidinggebouw en een monumentaal pand, centraal geleden in het centrum van Leeuwarden. Op de begaande grond vind je een grand café. Op de eerste verdieping zitten verschillende bedrijven gevestigd, waaronder TPS. In het gebouw kom je veel verschillende mensen tegen: juristen, medewerkers van een start-up en studenten van de Hogeschool Groningen, die hier hun faculteit hebben in één van de vleugels. Kortom: er is altijd bedrijvigheid. Dat alles samen maakt het een hele mooie locatie om ons te vestigen.” 

Binnenkort kunnen de TPS’ers in het hoge noorden gebruikmaken van hun nieuwe thuishonk. “Hier kunnen ze alle trainingen en workshops van TPS volgen”, vertelt Niels. “Ook de ontwikkelgesprekken die de professionals met hun projectmanager voeren, vinden hier plaats. Daarnaast komt er een heel team van TPS te werken om de groei in deze regio verder uit te bouwen.” De 17is de feestelijke opening. “Alle TPS’ers zijn welkom. Daarnaast zijn klanten en prospects ook van harte uitgenodigd. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in en ben onwijs trots op het feit dat ik hier een grote bijdrage aan mocht leveren en dit project kon oppakken.” Op naar een mooi nieuw avontuur in Leeuwarden! 

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen