arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken
Banken & Verzekeren

TPS alumni: van trainee naar accountmanager

#nextstep #ontwikkeling #accountmanager
Nigel Pluk TPS
Nigel Pluk trad 3,5 jaar geleden in vaste dienst bij zijn opdrachtgever Nationale Nederlanden. Dit omdat ze hem gevraagd hadden voor de rol van interne accountmanager. Voor hem een mooie next step na zijn traineeship bij TPS. Wij spraken hem over de stappen die hij tot nu toe heeft gemaakt.

Sport en dan met name voetbal is altijd al een passie geweest van Nigel. “Ik ben al heel lang coach van verschillende voetbalteams en ben in Brazilië trainer op een voetbalopleiding geweest.” Vandaar dat hij van jongs af aan maar één toekomstdroom heeft: werken in de sportwereld. Hij kiest voor de studie Commerciële economie, met sportmarketing als afstudeerrichting. “Midden in de crisis kreeg ik mijn diploma. Het was echt lastig om een geschikte baan te vinden.”

Aan de slag als acceptant

Via een kennis komt hij bij TPS terecht. “De financiële sector trok mij wel aan. Ik ben altijd goed geweest met cijfers. Tijdens mijn zoektocht heb ik nog bij andere detacheerders gekeken, maar TPS sprong er voor mij echt uit vanwege de goede sfeer.” Nigels eerste opdrachtgever is SVn, waar hij meteen als acceptant aan de slag kan. “Daar werd ik wel in het diepe gegooid, want de meeste mensen begonnen eerst op de telefonie-afdeling om de basics te leren. Die stap heb ik overgeslagen.” 

Na zeven maanden is het tijd voor een volgende opdracht bij de intermediaire desk van Lloyds. “In het begin vond ik het wel spannend om contact te hebben met intermediairs. Zij zitten al zo lang in het vak en jij komt pas net kijken, wat als je het dan niet weet? Maar dat is gewoon een kwestie van veel doen, dan leer je het vanzelf.” Nigel ervaart op een gegeven moment wel dat dit het niet helemaal is voor hem. “Ik heb veel geleerd over hypotheken, maar de bedrijfscultuur paste niet helemaal bij mij. Toen kreeg ik de kans om naar Brazilië te gaan om hier jonge voetballers te coachen.”

Voetbalopleiding in Brazilië

Zelf twijfelt hij kort: moet hij nu zijn baan opzeggen voor dit nieuwe avontuur? Nigel besluit het gesprek aan te gaan met zijn projectmanager Esther. “Zij was heel enthousiast over mijn plan. Ik kon zelfs drie maanden onbetaald verlof opnemen en daarna weer terugkomen.” Hij besluit de kans te pakken en stapt in het vliegtuig naar het zonnige oord. Van Esther en Jelle krijgt hij TPS-voetballen mee en shirtjes voor de jonge spelers. Een fantastische periode, waarin hij dagelijks met zijn favoriete sport bezig kan zijn. 

Drie maanden later is het tijd om weer terug naar Nederland te gaan. Vanuit TPS krijgt hij twee opties. “Ik kon of weer teruggaan naar Lloyds, of eens gaan praten bij Nationale Nederlanden. Die laatste optie sprak mij het meeste aan, omdat ik wel toe was aan iets nieuws en daar veel doorgroeimogelijkheden zou hebben. Na een goed gesprek mocht ik beginnen als acceptant.” Vervolgens gaat het in een rap tempo. Als Nigel drie maanden bij zijn nieuwe opdrachtgever zit, wordt hij al gevraagd voor een andere rol. “Ik werd benaderd met de vraag of ik wilde solliciteren als interne accountmanager. Dus dat heb ik gedaan! Ik werd aangenomen en trad in vaste dienst bij NN.”

Er zijn kansen genoeg, maar dat moet je wel zelf doen

Binnen deze rol kan hij meer samenwerken met andere mensen, iets wat voor Nigel erg belangrijk is. “Als iemand een woning wil kopen, gaat diegene vaak naar een tussenpersoon, bij een bank of een andere hypotheekinstelling. Mijn taak als interne accountmanager is om ervoor te zorgen dat de tussenpersoon een voorkeur heeft voor een hypotheek van Nationale Nederlanden.” Dit betekent dat Nigel vertelt wat NN de klant kan bieden, maar ook dat hij een stuk proactieve service biedt aan de tussenpersoon. “Het belangrijkste is om een relatie op te bouwen met de tussenpersonen. Als ze een probleem hebben met een dossier dat niet goed loopt of een vraag hebben, kunnen ze altijd bij mij terecht. Qua kennis heb ik een enorme stap gemaakt. Als acceptant behandelde ik alle standaard hypotheekzaken, nu doe ik eigenlijk alles wat afwijkt van die standaard.” 

Net een stap extra

Terugkijkend naar zijn tijd bij TPS beseft hij dat hij een hoop heeft geleerd tijdens zijn traineeship. “Vooral over hoe je je profileert binnen het bedrijfsleven. Je kunt niet alleen je werk doen en vervolgens naar huis gaan. Zoek altijd de uitdaging in de functie die je hebt en kijk hoe je zelf het verschil kan maken.” Dat ervaarde Nigel zelf ook op zijn opdrachten. “Bij mijn eerste opdracht focuste ik heel erg op hoe ik mijn werk goed kon doen. Dan is iedereen tevreden over je werk, maar dat wordt na een tijdje saai. Bij Nationale Nederlanden heb ik actief een rol gepakt, door te zeggen dat ik het leuk vind om nieuwe mensen in te werken. Of een presentatie te geven. Daardoor werd ik beter zichtbaar: bij SVn was ik die jongen in de hoek die zijn werk goed deed. Door die extra rol te pakken en extra dingen op te pakken, viel ik op. Hierdoor heb ik kansen gekregen. Mijn advies aan andere TPS’ers is dan ook: laat jezelf zien. Kijk naar wat je leuk vindt en toon initiatief. Er zijn kansen genoeg, maar dat moet je wel zelf doen. Zo groei je naar daar waar je wil zijn.”

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen