arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

Tips & tricks: solliciteren

#Solliciteren #Tips #Carrière
Tips voor je sollicitatie
Jij wil die ene droomfunctie vervullen, maar moet eerst nog laten zien wat je in huis hebt. Hoe maak je de beste indruk tijdens het sollicitatiegesprek en zorg je ervoor dat jij er op een positieve manier uitspringt? Bekijk alle tips & tricks!

Eerste indruk

Tip: kom op tijd, maar niet eerder dan 30 minuten van te voren.

Trick: geef een goede handdruk: sta op als iemand zijn hand uitreikt; kijk iemand aan tijdens de handdruk; zorg voor een stevige handdruk en glimlach. 

Handdruk solliciteren

Ken het bedrijf

Tip: zorg dat je de website goed hebt doorgelezen en beantwoord de volgende vragen voor jezelf: waarom spreekt het me aan? Hoe matchen we?

Trick: zorg dat je uitstraling matched bij het bedrijf: beter overdressed dan undressed!

Ken het bedrijf

Gesprekstips

Denk tijdens je gesprek aan de volgende dingen: laat de ander uitspreken; stel vragen tijdens het gesprek; toon interesse in het bedrijf, functie en je gesprekspartner.

Gesprekstips solliciteren

Ken jezelf

Tip: weet wie je bent en wat je wil! Beantwoord daarom de volgende vragen: waar krijg je energie van? Wanneer kom je thuis met een goed gevoel? Wat voor sport doe je? Ben je een teamplayer of individuele sporter? Hoe zouden je vrienden en familie je omschrijven? Waar ging je laatste ruzie over (wat maakt jou boos)? En tot slot: wat wil je wel en niet terugzien in een functie?

Trick: maak een persoonlijke SWOT-analyse om te weten te komen wat je wel en wat je niet goed kan. Wat zijn je sterke- en verbeterpunten. 

Ken jezelf LinkedIn
Wil jij een TPS'er worden? 
Lees één van onze andere verhalen