arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

Teamwork in Rotterdam

#Ontwikkelhuis #Project #TPS
Charlotte project TPS
Vastberaden stapt Charlotte het Rotterdamse Ontwikkelhuis binnen, klaar voor de uitdaging die haar te wachten staat. Vorige week zag ze een vacature op de LinkedInpagina van TPS-recruiter Tamara voor een tijdelijke klus. Ideaal voor Charlotte, die zelf tussen twee studies inzit. Een maand geleden studeerde ze af van haar studie Commerciële Economie en haalde ze haar bachelor-diploma. Charlotte weet al lange tijd dat dit niet het einde van haar studietijd betekent: ze gaat doorstuderen richting marketing. Voor ze in september weer in de schoolbanken belandt, wil ze eerst geld verdienen. Het project van TPS komt precies op het juiste moment.

Charlotte loopt verder door het Ontwikkelhuis en meteen valt haar de relaxte sfeer op. Door het glas ziet ze mensen in verschillende ruimtes zitten, die hard aan het werk zijn. Ze loopt richting de heerlijke koffiegeur en wordt hartelijk ontvangen door gastvrouw Olympia. Met het geluid van jazzy muziek op de achtergrond komt het team voor het eerst samen. Het zijn allemaal verschillende mensen, maar het klikt wel meteen. De teamspirit zit er goed in: samen gaan zij deze klus klaren!

Deze groep van zeven mensen heeft een maand de tijd om een project voor een grote zorgverzekeraar op te pakken. Ze hebben een groot bestand gekregen met klanten die zij gaan benaderen, om te checken of hun gegevens kloppen. Deze mensen staan op de lijst om opgenomen te worden bij een zorginstelling en Charlotte gaat samen met haar team checken of de gegevens nog steeds actueel zijn en of ze deze mensen ergens mee kunnen helpen.

De teamspirit zit er goed in: samen gaan zij deze klus klaren!

Charlotte vindt het werk verrassend: iedere dag heeft ze veel contact met mensen, die echt blij zijn dat ze belt. Ze vertellen hun verhaal en praten over hun wensen omtrent de zorg die ze willen ontvangen. Het zijn positieve gesprekken, waarbij klant en professional elkaar alleen maar verder helpen.

Heftige momenten zijn er ook: het team wordt al snel erg hecht en als één van hen een heftig gesprek achter de rug heeft, wordt dit meteen geëvalueerd. Samen helpen ze elkaar verder. Gelukkig is er ook veel tijd voor plezier: even een rustmomentje tussen het werk door met een potje tafelvoetbal of een gezellige vrijdagmiddagborrel, dat moet natuurlijk kunnen!

Met nog een halve maand op de teller liggen ze goed op schema, die deadline gaat ongetwijfeld gehaald worden. Daarna gaat iedereen uit het team weer een andere weg: sommigen starten met een traineeship bij TPS, anderen beginnen net als Charlotte met een vervolgopleiding. Waar de weg ook naartoe gaat, ze zijn in ieder geval allemaal een ervaring rijker!

Enthousiast geworden?
Lees één van onze andere verhalen