arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

Student Recruitment Day: ben jij erbij?

#Studenten #Campusrecruitment #SRD
Student recruitment day TPS
Op vrijdag 18 oktober organiseert TPS de Student Recruitment Day. Op deze dag kan jij als student een stage of studentencontract bemachtigen. Campusrecruiter Jolieke vertelt meer over deze dag en waarom jij erbij moet zijn.

Dit jaar wordt de tweede editie van de Student Recruitment Day georganiseerd. Jolieke vertelt: “Vorig jaar hebben vier studenten tijdens de Student Recruitment Day een stage bemachtigd. We merken dat het voor veel studenten lastig is om een goede stage te vinden, vandaar dat we deze dag organiseren om het iets makkelijker te maken.” Tijdens de Student Recruitment Day maak je als student kennis met TPS. “Zo kun je kijken of TPS een werkgever is die bij je past, op een relaxte manier.” 

Stage scoren

Een stage bij TPS is anders dan een stage bij de meeste bedrijven. “Als stagiair word je nauw betrokken bij het bedrijf en doe je meer dan afstuderen alleen. Je bent echt onderdeel van het team en start in een groep met andere studenten die ook afstuderen. Jullie schrijven allemaal een eigen onderzoek, maar je hebt dus wel mensen om mee te sparren. Daarnaast bieden we veel begeleiding: je krijgt een persoonlijke coach die altijd voor je klaar staat. Met je begeleider bespreek je jouw ontwikkeling en je krijgt feedback op alle stukken die je schrijft. Van je coach leer je ontzettend veel: want hoe schrijf je nu een goede tekst voor je scriptie? En hoe creëer je een toepasbaar theoretisch kader? Zo til je jouw scriptie naar het next level. Aan het einde van je stageperiode heb je een volledig persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld samen met je begeleider. Dit plan helpt je om te ontdekken wie je bent, waar je talenten liggen en wat voor baan hierbij past.”

Dit jaar hebben vier studenten hun afstudeerstage bij TPS gelopen. Ze zijn allemaal geslaagd en hebben hun diploma inmiddels binnen. “Het werd echt een hecht groepje. Omdat ze allemaal hetzelfde doormaakten, hebben ze veel aan elkaar gehad. Twee van onze stagiairs willen bij TPS blijven werken, dus dat vinden we heel tof!” De studenten uit de groep leerden niet alleen zichzelf, maar ook elkaar goed kennen. “Bij TPS vinden we dat werken meer is dan werk alleen. Daarom maken we bewust tijd voor leuke dingen. Zo zijn we met deze groep gaan varen, bootcampen, lunchen en borrelen. De stage hebben we afgesloten bij de A’DAM toren.” 

Bemachtig een stage of studentencontract tijdens de Student Recruitment Day

De volgende stageperiode start in februari, dus je bent er ruim op tijd bij als je tijdens de Student Recruitment Day een stageplek scoort. “We beginnen de dag met een masterclass over de financiële markt en wat jouw kansen hierin zijn. Vervolgens krijg je twee workshops over brainstormen en presenteren. Die kennis kun je meteen in de praktijk gebruiken. We sluiten af met een gezellige borrel, waarbij je kunt netwerken met andere studenten en professionals.” 

Studentencontract

TPS is een detacheerder, hoewel we onszelf liever een ontwikkelbedrijf noemen. We helpen studenten en starters in de eerste fase van hun carrière. Bij ons krijg je de mogelijkheid om binnen een van onze traineeships te ontdekken wat jouw talenten en dromen zijn, en welke baan hierbij past. “Studenten zijn de professionals van de toekomst”, vertelt Jolieke, die zelf als campusrecruiter bij TPS werkt. “We zien dat programma’s op hogescholen en universiteiten niet altijd goed aansluiten op de praktijk. Met campusrecruitment slaan we de brug tussen het onderwijs en het werkende leven. Je kunt ons op je school tegenkomen als we workshops geven, bijvoorbeeld over hoe je moet solliciteren en hoe je jouw talenten kunt ontdekken.”

Mocht je al een stage in the pocket hebben, dan valt er alsnog iets te halen tijdens de Student Recruitment Day. We hebben namelijk een gelimiteerd aantal studentencontracten beschikbaar. “Als we denken dat je echt goed bij TPS past en jij bent ook enthousiast, dan bieden we je dit contract aan. Op deze manier heb je al verzekerd van een baan voor als je afgestudeerd bent.” 

Deze dag mag je niet missen. Let wel op: vol = vol! Geef je dus snel op. 

Schrijf je in voor de Student Recruitment Day!
Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen