arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

Sporten = Verbinden

#Sport #Fit #voetbal #TPS
TPS Voetbaltoernooi
Dat TPS’ers graag sporten is niet onbekend. Sporten verbindt mensen met elkaar; je hebt gezamenlijk een doel en je helpt elkaar om die te bereiken. Drie voetbal liefhebbende TPS-professionals wilden hun passie voor voetbal delen met andere TPS’ers. Zo ontstond er het eerste TPS-Voetbaltoernooi. Bas, Mohamed en Nigel vertellen hun verhaal.

Je komt binnen als broekie in een Wft-klas vol vreemden. Als mannen heb je het al snel over het voetbal, heel vervelend voor de mannen die daar niet van houden. Of het gaat over de rechtsachter van Real Madrid of de supporters in de Kuip. In de Werf-klas van maart zijn de nieuwe TPS-ers er zelfs zo vol van dat er in elk rustmoment van de Xperience gevoetbald wordt voor het TPS-pand aan het Kraanspoor.

Eenmaal op de opdracht onstaat de vraag bij ons: “Misschien is het leuk om eens te gaan voetballen met alle TPS-collega’s?” We houden allemaal van een spelletje en het is ook leuk om weer samen te zijn met andere TPS-ers die je niet meer dagelijks ziet. Op 21 augustus is het dan zo ver. Op vrijdagvond zijn alle voetballende TPS-ers stipt op tijd in de Utrechtse sporthal om hun voetbalkunsten te vertonen. Niet alle aanwezigen komen voetballen, er zijn ook TPS-ers die komen aanmoedigen en kijken naar het prestigieuze toernooi.

Brains, Balls & Energy? Jazeker, in het kwadraat!

De groep is verdeeld in vier teams, elk team speelt één keer tegen elkaar. Het niveau ligt aardig hoog voor een gezellig ‘bedrijfstoernooitje’. De meesten zijn nog fanatieker dan op de werkvloer. Brains, Balls & Energy? Jazeker, in het kwadraat!

Anderhalf uur en zes hele leuke wedstrijden is het tijd voor de finale. Een finale waarin team C de welverdiende winst pakt. Ze zijn zonder blessures het toernooi doorgekomen en gaan met de meeste punten de finale in. De ploeg lijkt ons dan ook de terechte winnaar. Na afloop van het toernooi hebben we een heleboel leuke reacties ontvangen. De verzoeken van een vervolg vlogen ons om de oren. Wij beloven een nieuwe editie!

Nieuwsgierig over TPS?
Lees één van onze andere verhalen