arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

Scoor goedkope vliegtickets: 6 tips

#reizen #Vliegtickets #Tips
Tips goedkope vliegtickets
Nu de koude wintermaanden steeds dichterbij komen, kun je alleen nog maar dromen van een tripje naar de zon. Op je teenslippers over de boulevard bij een prachtig strand, waar ze de beste cocktails serveren… Maar voordat je er zit, moet je eerst het hele internet afstruinen, op zoek naar de beste deal. Vliegtickets boek je het liefst zo goedkoop mogelijk, want het verblijf op vakantie is al prijzig genoeg. Hoe boek je nu het goedkoopste ticket? Tijdens de TPS Travel Battle bleek al dat het mogelijk is, dus geeft TPS je een paar tips.

1. Ga incognito
Waarschijnlijk bezoek je een ticketwebsite meerdere keren. De website herkent je als bezoeker, ziet dat je interesse hebt in een bepaalde reis en de prijzen worden voor jou verhoogd. Als je de incognito-modus van je webbrowser gebruikt, word je niet herkend door de website en zullen de prijzen hetzelfde blijven na meerdere bezoeken.

2. Boek op dinsdag
Op dinsdagmiddag rond 15:00 uur zetten de meeste vluchtaanbieders hun beste deals online. Ook zijn de meeste prijzen van de normale vluchten dan gedaald. Veel mensen boeken hun tickets in het weekend, dan worden de prijzen hoger. Daarna dalen ze weer, met dinsdagmiddag als dieptepunt, om vervolgens hierna weer hoger te worden. Dinsdagmiddag is daarom het ultieme moment om een goedkoop ticket te scoren.

3. Boek óf vroeg, of 8 weken van tevoren
Natuurlijk is een lastminute deal altijd fijn, maar soms kan het goedkoper zijn om juist vroeg je vlucht te boeken. Dan krijg je namelijk een vroegboekkorting. Toch liever even wachten? Boek je ticket dan 8 weken van tevoren, dan bezuinig je een tiende op de gemiddelde prijs. 

4. Zoek ‘flash sales’
Flash sales zijn tijdelijke, maar zeer scherpe aanbiedingen die luchtvaartmaatschappijen aanbieden. Meestal vertrek je al binnen een week tot twee dagen, dus je moet wel een beetje flexibel zijn. Neem dus alvast een paar dagen vrij, ga een paar dagen van tevoren voor je computer zitten en scoor die goede deal!

5. Vlieg vanaf een ander vliegveld
Waarschijnlijk ben je geneigd om via Schiphol te reizen als je op vakantie gaat. Het kan goedkoper zijn om te kiezen voor een ander vliegveld, zoals Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Het kan ook lonen om over de grens te kijken en te vertrekken vanaf bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.

6. Maak gebruik van slimme apps en websites
Er zijn ontzettend veel apps en websites die voor jou in de gaten houden wat je goedkoopste optie is. Op Google Flights kun je bijvoorbeeld uitzoeken wat goedkope bestemmingen voor jou zijn. Op Skyscanner kun je kijken bij welke maatschappij jouw vlucht het goedkoopste is. Deze site kwam de kandidaten van de TPS Travel Battle goed van pas! Extra tip: zet op Skyscanner een prijsalarm aan, dan krijg je bericht als jouw vlucht in prijs is verlaagd. Andere handige sites of apps zijn Cheaptickets, Kayak en Momondo.

Wil je zien hoe goedkope vliegtickets je naar de andere kant van de wereld kunnen brengen? Bekijk dan TPS Travel Battle

Enthousiast over TPS? 
Lees één van onze andere verhalen