Recept: rocky road to your heart
Ingrediënten:
- Halve rol maria biscuits
- Halve zak marsmellows
- 1 kopje chocopops van Kellogs
- 2 repen pure chocolade (van 100 gram)
- 1 reep melkchocolade (van 100 gram)
- Klein klontje ongezouten roomboter
Overige benodigdheden:
- Platte ovenschaal
- Bakpapier
- Koeling
Bereiden
1. Breek de biscuits in kleine stukjes en doe ze in een grote kom. Knip of snijd ook de marsmellows in kleine stukjes en doe deze bij het biscuit. Voeg hier vervolgens de kop chocopops aan toe en meng goed door elkaar.
2. Smelt de chocolade au bain-marie, door een pan met een klein laagje kokend water op het vuur te zetten en hier een kom in te plaatsen, waar je de chocolade in laat smelten. Blijf het mengsel goed roeren, zodat de chocolade niet aanbrandt. Voeg de klont boter toe en laat deze mee smelten met de chocolade.
3. Schenk 2/3 van de chocolade in de kom met marsmellows, biscuit en chocopops. Roer het geheel goed door elkaar. Bewaar 1/3 van de chocolade, die heb je later nog nodig.
4. Pak een platte ovenschaal en bekleed deze met bakpapier. Giet hier vervolgens het mengsel van marsmellows, biscuit, chocopops en chocolade in. Verdeel het gelijkmatig over de bakplaat en druk goed aan.
5. Giet de overgebleven chocolade over het mengsel in de bakplaat. Zorg voor een mooie, egale laag chocolade.
6. Zet de ovenschaal een nacht afgedekt in de koeling.
7. De volgende ochtend kun je het geheel in stukken snijden en genieten van de ultieme chocolade sinner!