arrow icon-arrow-slider
Leven

Recept: ijskoffie

#Recept #koffie #zomer
Ijskoffie TPS
Een lekkere espresso om de dag mee te beginnen: het is voor veel mensen een vast ritueel. In de zomer geef je je koffie een twist en maak je er een heerlijke ijskoffie van. Hoe je hem maakt? Lees nu het recept!

Ingrediënten (voor twee glazen): 

  • 2 shots espresso
  • 150 ml melk (naar keuze)
  • 1 tl honing
  • 5-6 ijsblokjes

Optioneel (voor de topping):

  • 1 snuf kaneel
  • Slagroom
  • Chocoladesaus
  • Hazelnoot
  • 2 bolletjes vanille-ijs

Hoe maak je het: 

  1. Zet twee espresso’s met de koffiemachine. Laat ze een paar minuten afkoelen in de koelkast. 
  2. Schuim de helft van de melk op met een melkopschuimer. Heb je deze niet? Je kunt ook de melk warm maken in een pannetje en met een garde of mixer de melk opschuimen. Laat de melk ook even afkoelen. 
  3. Meng de honing met de koud geworden koffie.
  4. Doe de ijsblokjes in een glas en schenkt hier de koffie en de ene helft van de melk overheen. Wil je de ijskoffie romig maken? Voeg dan een bolletje vanille-ijs toe. Maak het geheel af door de opgeschuimde melk toe te voegen.
  5. Top het eventueel af met slagroom, chocoladesaus of kleine stukjes hazelnoot, kies wat jij lekker vindt.
  6. Ga lekker in de zon zitten en geniet van je ijskoffie. 
Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen