arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

OP AVONTUUR IN THAILAND

#reizen #Verslag #Thailand
Erica reisverslag
Een paar maanden geleden ging Erica samen met haar gezin en schoonmoeder op reis naar Thailand. Voor haar best spannend, want het was de eerste grote trip waarbij haar dochter mee zou gaan. TPS stelde haar een aantal vragen over de bijzondere reis.

Met welk gezelschap ben je op reis geweest? Hoe was dat?
Mijn dochter Lauren van bijna twee jaar en schoonmoeder zijn met ons mee gegaan. Het was even anders dan we gewend waren, we hadden veel meer spullen mee en filmpjes kijken in het vliegtuig zat er niet meer in. Toch vond ik het heerlijk om met de kleine op mijn rug avonturen te beleven. Van tevoren hadden we niet heel veel geboekt, het leek ons fijn om dat ter plekke te bepalen. Uiteindelijk bleven we op iedere locatie zo'n drie à vier nachten en sliepen we meestal in een hut op het strand. 

Wat is het mooiste/meest indrukwekkende dat je op reis hebt gezien?
De eilanden zijn geweldig, er hangt zo'n ontspannen sfeertje. We combineerden onze dagen vaak met een activiteit in de ochtend zoals snorkelen, kayaken, scooteren of hiken en ontspanning in de middag (lekker zwemmen of een stevige Thaise massage). Het reizen met een kleine zorgt er eigenlijk voor dat je dagen heel relaxed zijn, want je neemt zelf ook wat meer rust op de momenten dat zij slaapt. Wat echt veel indruk op mij heeft achtergelaten, zijn de prachtige viewpoints. Het is een hele klim naar boven door de jungle via steile paadjes en rotsen, maar als je dan eenmaal de top bereikt voel je je wel echt on top of the world. Wat een spectaculair uitzicht, de eilandjes met parelwitte stranden omringd door helderblauw zeewater. 

Wat ik ook echt een hele aparte ervaring vond, is de fietstocht die we maakten door Bangkok. Bangkok is echt een van de meest drukke en chaotische steden die ik ooit heb gezien. Maar zo op het fietsje door de smalle steegjes zie je ineens een heel andere kant van de stad. Gezellige marktjes in Chinatown, lelijke en stinkende straatjes maar ook heerlijk ruikende sateetjes die op de BBQ op straat worden bereid. 

Als je de top bereikt, voel je je echt on top of the world

Wat is een gebeurtenis die je nooit meer zal vergeten?
Ik vond het geweldig om met het gezin op de scooter te zitten en het hele eiland te verkennen. Voor Lauren ging er een wereld open: aapjes in het wild, vissen in de zee, watervallen, vuurshows op het strand. Het maakt me nog het meest gelukkig om haar zoveel plezier te zien hebben.

Wat hebben jullie verder nog meegemaakt?
We hebben een festival meegemaakt, de Loi Krathong. Dit wordt gevierd tijdens de laatste volle maan van het jaar. 'Loi' betekent laten drijven en 'krathong' is een klein vaartuigje met een kaarsje en wierrook. Deze hebben we aangestoken en daarna in de zee laten drijven. Men gelooft hier dat hoe langer de kaars blijft branden, hoe meer geluk je hebt het komende jaar. Het was erg bijzonder om dit mee te maken! 

Waren er ook moeilijke momenten tijdens je reis?
We hebben tijdens de reis niet veel moeilijke momenten meegemaakt. Het enige moment dat ik me niet veilig voelde, was toen we in Bangkok op een grote taxiboot stapten die helemaal volgepropt was. Die boot ging werkelijk alle kanten op en botste bij iedere tussenstop hard tegen de kade. We zijn hier heel snel uitgegaan en zijn toen een tuctuc ingestapt. Oh, en waar je ook echt voor op moet passen zijn de kokosnoten. We zaten een keer lekker op het strand en liepen net terug naar onze hut, toen er een kokosnoot precies viel op de plek waar wij zaten, super gevaarlijk! 

Wat neem je mee van deze reis?
We hebben een heel mooi schilderij meegenomen dat ons iedere dag nog herinnert aan deze reis. 

Waar gaat je volgende reis naartoe en waarom?
We hebben nog geen nieuwe reisbestemming uitgekozen, maar er zijn nog genoeg mooie plekken op de wereld die ik mijn dochter graag wil laten zien!

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen