arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

Next step bij TPS2Go

#ontwikkeling #nextstep #TPS2GO
Iris Next step TPS
Binnenkort viert Iris haar vierjarig jubileum bij TPS. Tijdens haar traineeship ontwikkelde zij zich van starter tot manager, door bij verschillende opdrachtgevers de handen uit de mouwen te steken. Onlangs is ze gestart binnen een nieuwe functie bij projectorganisatie TPS2Go, om hier samen met een aantal collega’s het traineeship Zorg op te zetten. We spraken haar over haar loopbaan, ontwikkeling en toekomstplannen.

Als Iris in 2014 is afgestudeerd van haar studie Business Management, is haar eerste gedachte: waarom heb ik zo’n brede studie gekozen? Eenmaal met een diploma op zak, vindt ze het lastig om haar droombaan te vinden. “Ik wilde mezelf verder ontwikkelen en nog meer leren. Daarom zocht ik gericht naar traineeships. Tijdens die zoektocht kwam ik de traineeships van TPS tegen.” 

Iris besluit te solliciteren en mag op gesprek komen. “Ik vond het pand aan het Kraanspoor in Amsterdam echt mooi en merkte meteen dat de mensen persoonlijk betrokken waren. Natuurlijk heb ik ook bij andere detacheerders gekeken, maar daar was de sfeer heel anders. Vandaar dat ik besloot om voor TPS te gaan.” Ze begint haar traineeship bij een grote hypotheekverstrekker in de buurt van Rotterdam. “Hier had ik veel contact met verschillende mensen, zoals klanten met vragen over hun hypotheek of tussenpersonen die wilden weten wat de status was van een hypotheekdossier. Soms vond ik het wel eentonig, de hele dag met mensen bellen. Maar ik heb er wel veel van geleerd. Vooral op persoonlijk vlak: hoe ga je het gesprek aan en hoe reageer je op de ander?”

Meer uitdaging

Al snel merkt Iris dat ze toe is aan meer uitdaging. Als ze dit aangeeft bij haar projectmanager Laura, biedt die haar een andere rol aan. Ze wordt als het ware assistent projectmanager. Eerst doet Iris dit naast haar huidige werkzaamheden, daarna gaat ze fulltime binnen deze rol aan de slag. Na twee jaar is het tijd voor een nieuwe opdracht. “Van omgeving Rotterdam ging ik naar Amsterdam, om hier aan de slag te gaan bij een grote bank. Als teamcoördinator stuurde ik een team van analisten aan. Dit team bestond uit 12 tot 15 man. Op een gegeven moment werden de teams opnieuw ingericht; in dit proces heb ik een grote rol gespeeld. Zo heb ik een selectiedag georganiseerd, waarbij de collega’s zelf de teams samen konden stellen. Daarnaast stuurde ik bij, keek ik naar welke werkvoorraden we nog weg moesten werken en maakte ik de planning voor het team. Mijn belangrijkste taak was om het team goed mee te nemen in alle plannen en om ervoor te zorgen dat we samen meebewogen, zodat we soepel konden blijven werken.”

Mijn huidige rol vind ik heel leuk, afwisselend en uitdagend.

Starten bij TPS2Go

Na een aantal maanden gaat Iris het gesprek aan met Aimée, haar projectmanager op deze opdracht. “Ik wilde iets anders, maar wist niet zo goed wat. Ik was zowel binnen als buiten TPS aan het kijken naar mijn volgende stap. Aimée stelde voor dat ik eens zou praten met sales-collega Frank, die bezig was met TPS2Go. Dat heb ik toen gedaan.” TPS2Go is een projectorganisatie van TPS, waarbij complete projecten bij een opdrachtgever volledig uit handen worden genomen. Dit gebeurt bij de opdrachtgever zelf, of bij TPS op kantoor. Professionals die toe zijn aan een tweede stap, kunnen zich er ontwikkelen binnen een coördinerende of leidinggevende rol. “Voor mij klonk dit als een goede stap, dus besloot ik om dit te doen. We zijn eigenlijk net opgestart bij 2Go. Momenteel hebben we twee projecten lopen: een intern project voor TPS en een project voor een grote zorgverzekeraar. Bij die laatste organisatie zijn we nu bezig om een heel nieuw traineeship op te zetten, het traineeship Zorg.” 

Traineeship Zorg

In dit proces heeft Iris een grote rol. “Ik heb eerst bij de zorgverzekeraar zelf gewerkt, zodat ik de inhoudelijke werkzaamheden leerde kennen. Daarna ben ik samen met mijn TPS-collega’s aan de slag gegaan met de inrichting van het nieuwe traineeship Zorg. Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van het inwerktraject voor nieuwe medewerkers. Hier hoort ook een stuk opleiding bij, we zijn nu bezig met het opzetten van een eigen academy om mensen klassikaal op te leiden. Als de nieuwe collega’s de academy hebben doorlopen, gaan ze aan de slag en krijgen ze een buddy om hen verder te helpen. Op die manier maak je kennis met je werkzaamheden, de systemen en de processen die er zijn bij de opdrachtgever.”

De trainees zorg op deze opdracht werken aan een specifiek project. Iris vertelt: “Ze gaan aan de slag met de nieuwe regel van de Nederlandse Zorg Autoriteit, die het verzekeraars verplicht dat zij informatie hebben over hoe het met cliënten gaat en wat zij vinden van de zorg die zij ontvangen. Die vraag legt ons team neer bij de cliënt. Als hier iets uitkomt, kijken we wat de specifieke mogelijkheden zijn voor die persoon. Vervolgens kijken we welke acties we zelf kunnen oppakken en of er acties zijn die door een andere afdeling moeten worden afgehandeld. Hier worden duidelijke afspraken over gemaakt. Het is een veelzijdige baan, waarin je veel klantcontact hebt en echt iets voor iemand kan betekenen. Met een traineeship in de zorg heb je een goede functie als je aan de slag wilt binnen de zorgsector, maar niet aan iemands bed wilt staan. Als trainee zorg heb je voldoende doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld tot zorgconsulent, processpecialist of teamleider.”

Veel verantwoordelijkheid

Zelf heeft Iris in ieder geval een mooie ontwikkeling doorgemaakt, iets waar ze nu tevreden op terugkijkt. “Mijn huidige rol vind ik heel leuk, afwisselend en uitdagend. Ik doe veel dingen die ik nooit eerder heb gedaan en krijg veel verantwoordelijkheid. Soms is dat wel spannend. Normaal lag de eindverantwoordelijkheid altijd bij iemand anders, nu is dat bij mijzelf. Hier leer ik super veel van. Nu ik zelf de opleiding heb opgezet, kan ik echt trots zijn op het eindresultaat. Iedere maand gaan we volgens deze methode een nieuwe groep TPS’ers opleiden. Dat is echt tof!” 

Voorlopig zit Iris goed op haar plek binnen haar nieuwe functie. Haar doel is om te blijven groeien en veel ervaring op te doen. Hierbij vormt TPS2Go voor haar een veilige omgeving om zichzelf nog verder te ontwikkelen als coördinator en leidinggevende. We wensen Iris nog veel succes met alle uitdagingen die gaan komen!

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen