arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

Mindful op kantoor

#Mindfulness #Elvira #Dare2BeHappy@Work
Mindful op kantoor
In haar nieuwe blog neemt Elvira je mee in de wereld van office mindfulness. Hoe zorg je voor een moment van ontspanning als je druk achter je bureau in de weer bent? Elvira geeft je een aantal oefeningen om mee aan de slag te gaan. Het mooie is: tijdens deze oefeningen kan je gewoon je outfit aan houden en heb je verder niks anders nodig. Let’s give it a try!

“In deze blog lees je hoe je yoga kan toepassen terwijl je achter je bureau blijft zitten. Ja, je leest het goed: je hoeft er niet eens voor op te staan of je om te kleden. Het kan gewoon op de plek waar je al bent.Nog een voordeel: iedereen kan het doen. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je de bewegingen bewust uitvoert. Ga niet als een gek met je hoofd en je rug bewegen en dan denken dat je klaar bent. Nee, blijf de beweging bewust uitvoeren met de aandacht bij je ademhaling. Zo voel jij je relaxt en ontspannen op een kantoordag.

De oefeningen
Ga zitten op je bureaustoel en schuif iets naar voren, zodat je rug de leuning niet raakt. Plaats je voeten plat op de vloer en laat je handen zacht rusten op je benen. Zit recht en maak lengte in de rug en in je nek. Je kruin wijst naar het plafond. Adem dan diep in en uit door de neus, doe dit drie keer. Laat dan je hoofd naar beneden hangen, met je kin richting je borst. Houd hierbij lengte in de rug en zak niet in. Beweeg dan je hoofd weer langzaam naar achteren toe. Herhaal dit een aantal keer. Laat dan je hoofd naar beneden hangen, met je kin richting je borst. Blijf even in deze houding. Je schouders zijn ontspannen en je ademt hier een aantal keer bewust in en uit. 

Breng je hoofd dan weer omhoog, je kruin wijst weer naar boven. Rustig draai je met je kin richting je linkerschouder en terug naar je rechterschouder. Herhaal deze beweging een aantal keer. En denk eraan: je hebt geen haast. Dan maak je een aantal cirkelbewegingen met je hoofd. Eerst de ene kant op, dan de andere kant op. 

Nu breng je de aandacht bij je schouders. Je maakt cirkels met je schouders. Eerst van achteren naar voren, vervolgens ook de andere kant op. Maak je schouders helemaal los. Daarna ga je bewegingen maken met je rug. Op een inademing maak je een holle rug, je brengt je borst naar voren. Op een uitademing maak je een bolle rug. Beweeg met je hele rug en neem in de beweging ook je nek en je schouders mee. Voer deze beweging een aantal keer, zorg ervoor dat je je bewust blijft bewegen. Dan maak je deze beweging weer rustig af. Totdat je weer stil bent en rechtop zit. 

Adem dan in en op een uitademing draai je met je bovenlichaam naar rechts. Plaats je rechterhand meer achter je en je linkerhand op je rechterbeen. Blijf even in deze twisthouding en adem bewust door. Adem dan in en op een uitademing draai je terug naar het midden en draai je door naar de linkerkant voor een twist. Plaats je linkerhand achter je en je rechterhand op je linkerbeen. Blijf in de twist. Denk eraan om je schouders te ontspannen, de spieren in je gezicht te ontspannen en je rug recht te houden. Blijf voor een aantal ademhalingen in deze houding. Dan adem je diep in en draai je terug naar het midden. 

Dat was jouw office yogales! Ben je een TPS'er en vind je het leuk om een keer een echte yogales bij te wonen? Geef je dan op voor de yogalessen op dinsdag in de TPS Gym! Mail voor meer info naar sport@tpsgroep.nl. Wie weet zie ik je binnenkort in Rotterdam!" 

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen