arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

Meet the projectmanagers: Eva

#Projectmanager #ontwikkeling #Leren
Projectmanager TPS Eva
Iedere professional krijgt bij TPS een projectmanager, die je begeleidt in jouw persoonlijke ontwikkeling. Maar wie zijn deze mensen, en wat doen ze precies? Graag stellen we ze aan je voor. Eva trapt af.

Eva heeft een grote hobby: boksen. Als trainer zet ze haar vaardigheden regelmatig in. Sinds 2018 is ze projectmanager bij TPS.
“Veel bedrijven roepen dat ze de ontwikkeling van hun medewerkers hoog in het vaandel hebben staan, maar TPS doet het ook echt. Dat is ook waar ik zelf voor sta en waar ik binnen het bedrijfsleven aandacht aan besteed. Als projectmanager bij TPS begeleid ik verschillende professionals. Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Er zit meer in een mens dan je soms denkt. Jezelf ontwikkelen is meer dan alleen hard werken. Het gaat om jezelf beter leren kennen, grenzen aangeven en keuzes maken in wat je wel en niet leuk vindt. Dat alles draagt bij aan jouw carrièrepad en welke kant je zelf op wil gaan.

Tijdens gesprekken met professionals focus ik me op doelen en stappen die je kunt zetten. Ik observeer: waar wil je naartoe? En wat houdt je tegen? Welke hulpmiddelen wil je inzetten? Door dit soort vragen te stellen, help ik je om inzicht te krijgen in je eigen mogelijkheden. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren: sommige mensen willen graag een gestructureerd gesprek voeren, andere mensen zijn veel meer geholpen met een wandeling in de buitenlucht om even samen te sparren.

De gesprekken met TPS’ers zijn heel verschillend. Over het algemeen kijken we even terug: hoe gaat het, waar sta je nu? Vervolgens gaan we in op punten waarin je je wil ontwikkelen en de competenties die hierbij horen. Samen kijken we naar wat je al gedaan hebt om je doel te bereiken, of wat je nog zou kunnen doen. Hierbij vul ik niet voor je in hoe je dat precies moet doen, maar laat ik het je zelf ervaren. Door bijvoorbeeld scherpe vragen te stellen of even te spiegelen, zodat jij aan het denken wordt gezet.

DROMEN ZONDER ACTIE BLIJVEN OOK DROMEN

Mijn dag is goed als ik gesprekken voer waar mensen er echt bij zijn en ervaren dat ze nieuwe inzichten hebben gekregen. Dan zie je ze stralen: ik ben weer een stapje dichterbij! Of juist omdat ze iets nieuws hebben om over na te denken en aan te werken. Het is fijn als er vertrouwen is en je verbinding maakt. Op die manier kan ik daadwerkelijk iets voor iemand betekenen. 

Als je aan de slag wil met je eigen ontwikkeling, moet je zelf de stap durven zetten. Spring in het diepe en vertrouw erop dat het goedkomt. Dromen zonder actie blijven ook dromen. Dus als je een bepaald doel hebt, zal je in actie moeten komen. Durf hierbij om hulp te vragen, want er zijn genoeg mensen die je willen helpen. Zelf ontwikkel ik me iedere dag, door te reflecteren op mezelf en anderen om feedback te vragen. Dat geeft soms weer nieuwe inzichten. Ik wilde graag aan de slag met coaching en ontwikkeling, maar dacht: ‘dat doen al zoveel mensen’. Ik ben ervan overtuigd dat als je iets echt graag wil en de stap durft te zetten, het wel op je pad komt. Doodeng vond ik het, maar heb het wel gedaan. Dat wil ik anderen ook meegeven.”

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen