arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

Meet the projectmanagers: Els

#Projectmanager #ontwikkeling #Leren
Els PM TPS
Iedere professional krijgt bij TPS een projectmanager, die je begeleidt in jouw persoonlijke ontwikkeling. Maar wie zijn deze mensen, en wat doen ze precies? Graag stellen we ze aan je voor. Maak deze week kennis met Els.

Els heeft veel verschillende rollen gehad op professioneel vlak: ze was activiteitenbegeleider, horecamedewerker, intercedent, hotelier en ZZP’er. Toen ze hoorde over de rol van een PM’er bij TPS, klonk dit als haar dreamjob. Deze kans kon ze niet laten schieten.

“’Plannen en doen’, dat was mijn slogan als ZZP’er. In de loop der jaren heb ik veel verschillende dingen gedaan, omdat het nu eenmaal op mijn pad kwam. Toch zijn altijd dezelfde punten voor mij belangrijk gebleven: samen dingen doen en samenwerken, met oprechte aandacht voor elkaar. Ik vind het fijn om mee te denken en ondernemerschap te tonen. Dat kan bij TPS. Mij maak je niet gelukkig als je me in een hokje achter een computer zet om een plan te bedenken. Ik wil mijn handen uit de mouwen steken en lekker aan de gang gaan. In mijn rol als projectmanager spoor ik andere mensen graag aan om aan de slag te gaan en vooral veel uit te proberen, om zo te leren waar jouw kracht ligt.

Professionals zeggen mij weleens als ze drie maanden op een opdracht zitten: ‘ik kan dit nu wel’. Dan antwoord ik: ‘leuk, dan gaan we nu beginnen!’ Als je de inhoud kent, is het tijd om te kijken naar het grotere geheel: wat kan jij als persoon meebrengen naar dit bedrijf? Hoe zorg je ervoor dat je van toegevoegde waarde bent? Wat betekent dit voor jouw persoonlijke ontwikkeling, wat ga je hier leren?

VEEL UITPROBEREN, OM ZO TE LEREN WAAR JOUW KRACHT LIGT

Samen kijken we naar welke richting jouw richting is. Het kan zomaar zijn dat dit niet op je huidige opdracht is. Dan kan je gaan kijken naar waar je over een tijd zou willen staan en wat je hier al kunt leren om daar te komen. Dat zijn onderwerpen waar we over kunnen sparren, als projectmanager help ik je hier graag bij. Zo was ik laatst in gesprek met een TPS’er die de ambitie heeft om teammanager te worden. Dit ben je natuurlijk niet binnen één dag. We hebben gekeken wat zij kon oefenen om dichter bij haar doel te komen. Dit kunnen kleine dingen zijn, zoals een dag de captain van een team zijn of een stand-up leiden. Kleine stappen werken echt, door te doen leer je enorm veel.

Motiveren en inspireren, dat doe ik graag. Als projectmanager sta ik zowel met de professional als met de klant in contact. Dat vind ik ook het leuke aan mijn rol, dat ik kan meekijken en meedenken. Welke professional wordt er gelukkig bij welk bedrijf? Als er geen aanvraag is bij een klant, bel ik soms een voor mij bekende teamleider om te zeggen dat ik iemand ken die echt goed zou passen binnen zijn of haar team. Die match maken, dat is heel mooi.

Ik heb een goede dag als ik na een gesprek met een TPS’er zie en hoor dat hij of zij op de juiste plek zit om te leren en lekker aan het werk te gaan. Maar je kunt bij mij ook je hart luchten wanneer het even niet zo loopt als je zou willen. Wanneer mensen in dienst gaan bij onze klant of hun hart volgen bij een andere werkgever, is mijn missie ook geslaagd. Het gaat erom dat je werk hebt waar je echt gelukkig van wordt, Dare2BeHappy@Work. Dat ik vanuit mijn rol hierbij kan ondersteunen, vind ik echt het leukste dat er is.”

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen