arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

Let the battle begin!

#TPS Event #Sport #Health #Fun
Kiki van Gorp TPS
Elk evenement bij TPS is uniek. Dit TPS Event staat “verbinden” centraal. De uitnodiging verraadt het al een klein beetje, we gaan iets sportiefs doen. Wat precies, blijft voor echter iedereen nog een verassing. Dat voelt wel een beetje raar, want wat moet je nou verwachten als de werkweek erop zit en je in je sportoutfit naar het Kraanspoor rijdt?

Al heel de dag wordt er in Amsterdam hard gewerkt om de kantooromgeving te veranderen in een echte sportschool met diverse fitnessapparaten en de daarbij horende sportinstructeurs. In een sportschool kan een sportbar niet ontbreken. Een gave sportbar wordt gerealiseerd, met airhockeytafel, gezonde snacks en als klap op de vuurpijl een mechanisch surfboard omgeven door grote opblaasbare palmbomen. Ook buiten wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen: Pasta Joe staat met een zilveren Airstreamer uit de jaren ’50 voor de deur om verse pasta te bereiden. De verrukkelijkste pastageuren komen je van verre al tegemoet.

Rond 18:00 uur arriveren de eerste TPS'ers. In hun ogen zie je de angst voor wat er komen gaat: “Moet dit echt? Gaan we dit echt doen?” Gelukkig wordt iedereen gerustgesteld door Daphne en Rivka: "Als je fit bent dan heb je niets te vrezen". “Wil je ook nog even een vragenlijst invullen als je je jas hebt opgehangen? We vertellen nog niet waarom, maar het heeft iets te maken met het thema van de avond. Als je je vragenlijst inlevert, krijg je daar een TPS-boekje voor terug.” Onder het genot van een drankje wordt er gespeeld met de gloednieuwe TPS-airhockeytafel en waagt de echte waaghals een kansje op het surfboard, aangemoedigd door zijn/haar collega’s.

Het startsein wordt gegeven, de energie is meteen voelbaar.

Pasta Joe is klaar met de voorbereidingen en deelt met een grote glimlach op zijn gezicht de ene maaltijd na de andere uit. Koolhydraatrijke maaltijden zijn wel nodig op het moment. Het startsein wordt gegeven, de energie is meteen voelbaar. Er wordt fanatiek overlegd, gevraagd, uitgedaagd en veel genoteerd in de molboekjes. Elk team gaat voor de eerste prijs. Het sportschema is zwaar gevuld: na touwtje springen moet er worden geroeid en daarna moet het hele team burpees doen. Van de burpees, naar een minuut planken, om vervolgens te eindigen met 30 calorieën verbranden op een überhippe, maar hoog intensieve: Airbike. Het saamhorigheidsgevoel is groot en iedereen helpt elkaar erdoorheen. Ondanks dat het hele parcours slechts twaalf minuten duurt, loopt menig TPS'er met een koud flesje water helemaal kapot naar buiten om bij te komen van deze enorme inspanning. Tegelijkertijd starten de volgende vier teams met dezelfde uitdaging, aangemoedigd door de rest van de collega’s. Zo gaat het door totdat alle zestien teams hun punten hebben verzameld. 

TPS Event April 2016

Na het sporten zijn we nog niet klaar, er zijn namelijk nog punten te verdienen met de vragenlijst. Hoe meer vragen je goed weet te beantwoorden over een collega binnen je team hoe meer punten je krijgt. Ook hier gaan de teams hard-tegen-hard. De jury heeft een zware klus om alle vragenlijsten nauwkeurig na te kijken. Twee teams blijken met dezelfde aantal punten bovenaan te staan en moeten gaan battle'n voor de eerste prijs op de surfboardsimulator. Aangemoedigd door alle andere TPS-ers stapt eerst Lenneke (ING) en later Twan (Achmea Bank) op het mechanische monster voor de bloedstollende eindstrijd. Twan heeft met zijn evenwichtigheid Lenneke verslagen, we hebben een winnaar!

Nadat de prijzen zijn overhandigd aan de dolgelukkige winnaars, slaat de vermoeidheid toe. Het kussen rond het mechanische surfboard blijkt ook prima te gebruiken voor een dutje of om even te chillen en al snel loopt het Kraanspoor leeg. We kijken terug op een geslaagd event waarbij we elkaar echt beter hebben leren kennen!

Wil je ook deelnemen aan een TPS Event? Word TPS'er!
Lees één van onze andere verhalen