arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

Juanitto = Hunted

#Hunted #tvprogramma #TPSTravelbattle
Juanitto Hunted
Drie jaar geleden belandt Juanitto tijdens de TPS Travel Battle met zijn team in San Francisco. Dit reisavontuur smaakt naar meer: vandaar dat hij zich samen met vriendin Anne opgeeft voor het TV-programma Hunted. Tijdens dit programma zijn ze op de vlucht en moeten ze zo lang mogelijk uit handen blijven van een team van opsporingsexperts. Wij spraken hem over de onvergetelijke weken.

Tijdens de Travel Battle krijgen drie teams de opdracht om met €300,- zo ver mogelijk te komen. Het team dat binnen een week het verst van het startpunt komt, gaat er met de winst vandoor. Juanitto en zijn team winnen glansrijk, door met dit lage bedrag helemaal naar San Francisco af te reizen. “Die ervaring heeft me zoveel gebracht. We hadden echt de hulp van andere mensen nodig en hebben veel gelift. Dat ik dat al eerder had gedaan, kwam goed uit voor Hunted.”

Op een dag krijgt hij een telefoontje van vriendin Anne. “Ze zei: ‘Juanitto, ik heb iets heel leuks gezien! Mag ik ons opgegeven voor Hunted?’ Ze wist dat ik al had meegedaan aan de Travel Battle. Ik houd van avontuur, heb een winnaarsmentaliteit en ben dan echt bloedfanatiek. Dus het leek me wel tof om mee te doen.” Samen vullen ze het formulier in en kijken oude afleveringen van het programma terug. “Ik had het eigenlijk nog nooit gezien en ging pas kijken toen we ons al hadden opgegeven. Het was wel heftig om te zien: je ziet mensen gewoon paranoïde worden. Je staat constant onder druk, omdat je achterna wordt gezeten. En je kunt niemand vertrouwen, want voor hetzelfde geld staan zij in contact met de Hunters.”

Triple A status

Tijdens het programma krijg je een zogeheten Triple A status. Juanitto legt uit: “Dat betekent dat het opsporingsteam alle middelen mag gebruiken. Gezochte terroristen hebben deze status ook. Ze kunnen telefoons aftappen, huizen doorzoeken, drones en speurhonden inzetten… Het gaat echt ver. Ik besefte eigenlijk niet wat het betekende om mee te doen. Je kunt je er eigenlijk niet op voorbereiden, want je weet niet hoe het is. Pas toen we opgeroepen werden, kwam het besef dat we echt op de vlucht moesten. Wanneer we zouden beginnen wisten we niet, maar we hadden wel een tijdsperiode meegekregen. Ineens is het dan zover en zit je er middenin.”

Op de vlucht slaan klinkt eenvoudiger dan dat het is. “Vanaf het moment dat we op de vlucht waren, voelde het anders. Het is echt een emotionele rollercoaster. Het ene moment ben je super blij omdat je de Hunters te slim af bent geweest en bijvoorbeeld geld kon pinnen. Maar vervolgens heb je een ontzettend dieptepunt als het niet lukt om eten of een slaapplek te scoren.”

Er zijn echt bizarre dingen gebeurd

Zijn vriendschap met Anne wordt alleen maar versterkt door wat ze samen meemaken. “We hebben gemerkt dat we totaal verschillend zijn in stresssituaties. Anne kan vrij emotioneel zijn, ik houd eerder het hoofd koel.” Iedere mijlpaal die ze halen, wordt enthousiast gevierd. “Vooral toen we de eerste 24 uur overleefd hadden, dat was wel echt een hoogtepunt.” Over het verdere verloop van hun avontuur kan Juanitto nog niet veel kwijt, aangezien dit nog wordt uitgezonden. Wel wordt het alleen maar intenser naarmate de serie vordert. “Er zijn echt bizarre dingen gebeurd. Er waren huiszoekingen en de Hunters hebben namens ons pakketjes gestuurd naar onze moeders om ze om de tuin te leiden. Als je meer wil weten, moet je natuurlijk de afleveringen bekijken!”

Leermoment

Net als de Travel Battle was zijn deelname aan Hunted een onvergetelijke ervaring, waar hij veel van heeft geleerd. “Zelf ben ik best zoekend in waar ik mijn energie vandaan haal. Niet alleen uit werk, maar ook privé. Het lijkt me wel tof om meer van dit soort dingen te doen. Verder neem ik mee dat je nooit moet opgeven en altijd door moet gaan. Dingen zijn nou eenmaal niet altijd leuk, dat heb je in je werk ook wel eens.” Een ander belangrijk punt gaat over het vertrouwen van andere mensen. “Het heeft geen zin om mensen niet te vertrouwen en paranoïde te doen tegenover anderen. Daar schiet je namelijk helemaal niks mee op. Soms mogen andere collega’s daar wel een voorbeeld aannemen: op de werkvloer hoef je ook niet wantrouwig te zijn en moet je ervan uit kunnen gaan dat andere mensen je willen helpen.”   

Gelukkig voor Juanitto zitten er nu geen Hunters meer achter hem aan en kan hij zijn werk als acceptant weer voortzetten. Hoewel hij nu soms wel herkend wordt op straat. “Dat is wel gek om te merken, dat mensen het programma hebben gezien en je herkennen.” Dat hij van zijn TPS-collega’s hoort dat zij de klopjacht ook volgen, doet hem goed. “Ik vind het echt leuk als iedereen kijkt. En ik ben benieuwd wat je ervan vindt!”

Wil jij de afleveringen van Hunted zien? Bekijk ze dan hier. 

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen