arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

Jasmijns supersnelle zoete aardappelsalade

#Recept #Food #Healthy
Zoete aardappelsalade
Wanneer ik na een drukke dag thuis kom heb ik vaak geen zin om lang in de keuken te staan, maar wil ik wel iets gezonds op tafel te zetten. Daarom bedenk ik meestal aan het begin van de week wat ik de hele week eet en doe ik alvast boodschappen. Als ik ’s avonds thuiskom, heb ik alles al in huis: dat scheelt tijd en zorgt ervoor dat ik daadwerkelijk kook en geen pizza afhaal.

In het weekend gun ik mezelf meer tijd om te koken en sla ik regelmatig een kookboek open. Ik probeer dingen uit en kies vooral de gerechten waar ik zo min mogelijk ingrediënten bij hoef te gebruiken, zodat ik het ook doordeweeks makkelijk kan maken.

Ik heb een aantal gerechten die ik vaker maak, omdat ze lekker en simpel zijn. Deze zoete aardappelsalade is daar één van: deze salade vind ik leuk om te maken als ik eters over de vloer heb, maar is ook zeker de moeite waard om alleen voor jezelf te maken. Makkelijk, leuk en lekker. Enjoy!

P.S. Ik ben niet zo van afgemeten hoeveelheden, kook dit vooral op gevoel!

Ingrediënten:

  • 1 zoete aardappel
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • ½ rode peper
  • Veldsla
  • Citroensap
  • Fetakaas
  • Balsamicoazijn
  • Pijnboompitjes

Stap 1: Zet de oven op 180 graden. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de rode ui in ringetjes. Doe deze samen in een kom en giet hier een flinke hoeveelheid balsamicoazijn overheen. Voeg hier wat olie en peper aan toe. Schep zo nu en dan om, zodat de groenten de balsamicoazijn opnemen.

Stap 2: Was de schil van de zoete aardappel goed af. Snijd de lelijke plekjes van de aardappel en maak er blokjes van. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd de peper in kleine stukjes. Verdeel de aardappel en rode peper op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en strooi er wat zout overheen. Schuif de bakplaat voor ongeveer 30 minuten de oven in (dit is afhankelijk van de grootte van de blokjes).

Stap 3: Was de veldsla en leg het op het midden van het bord. Knijp hier naar smaak wat citroensap overheen. Bak de pijnboompitjes in een koekenpan. Let op: doe dit niet te lang, want dit brandt vaak nog door als je het al uit de pan hebt gehaald.

Stap 4: Prik met je vork in de aardappel om te testen of ze gaar zijn. Wanneer het gaar is, leg je de aardappelbokjes met rode peper op de veldsla. Hier bovenop leg je de tomaat en rode ui, die een flinke hoeveelheid balsamicoazijn hebben opgenomen. Strooi de pijnboompitjes er overheen en rasp de fetakaas over het bord. Eet smakelijk!

Zoete aardappelsalade recept
Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen