arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

It's coffee o'clock

#koffie #gratis #barista #TPS
Gratis koffie bij TPS
Het is half acht ’s ochtends, Charif maakt de koffiekar gereed voor gebruik, Jasper spot vast de eerste klanten. We moeten stroom hebben, alles moet op zijn plek liggen...

Al snel zijn we klaar voor de start. De eerste vroege vogels komen aan op hun kantoor. ‘Wilt u misschien een heerlijke cappuccino?’ vraagt Charif. Eén vrouw is nog een beetje wantrouwig. ‘Koffie?’ ‘Jazeker, deze krijgt u van ons!’ Niet veel later nipt de vrouw aan haar cappuccino en roept: “Wat lekker zeg!” 

Het ochtendmoment is ideaal om even een stap terug te zetten en met een kop warme koffie op te laden, zo begint jouw dag een stuk relaxter. We zijn al jaren in de ban van echt goede koffie, zodat je dat heerlijke moment keer-op-keer kan beleven. Op onze kantoren staat daarom een professionele espressomachine. Elke dag wordt er genoten van de geur van gebrande koffiebonen en de smaak van een romige cappuccino. Het werd tijd om dit heerlijke moment met onze professionals en klanten te gaan delen. Zo ontstond het plan om de koffiekar in te zetten. 

Charif met koffiekar
‘Wilt u misschien een heerlijke cappuccino?’ - Charif

Veel mensen zijn normaal gesproken heel gehaast. In de ochtend wordt er in razendsnel tempo gedoucht, kleren worden aangetrokken en ondertussen wordt het ontbijt al bereid. Dit moet snel worden gegeten, het liefst achter het stuur. Wij als TPS willen deze sleur doorbreken, door op de vroege morgen rustig een kopje koffie uit te delen en hier bewust tijd voor in te lassen. Op deze manier ontstond er iedere ochtend een mooi ‘goedemorgen moment’. De afgelopen maanden zijn we regelmatig bij alle opdrachtgevers langs geweest om te zorgen voor een mooie energievolle start van de werkdag. Bij de koffiekar kon je allemaal soorten koffie bestellen: van een Americano tot een Latte. Dat is een lekker begin van je werkdag. 

De ochtenden met de koffiekar stonden garant voor leuke momenten, we hebben ontzettend veel mensen gesproken en nieuwe mensen leren kennen. Er waren veel koffiekenners, die Charif het hemd van het lijf vroegen over de verschillende soorten koffie. Mensen die aankwamen, app’ten meteen hun collega’s of ze ook iets wilden. Sommigen kwamen zelfs drie keer terug of namen een dienblad mee, zodat ze ook voor anderen konden halen. 

De koffie kost niets behalve een glimlach

Er zijn veel mooie momenten de afgelopen maanden beleefd. Niet alleen met TPS’ers, maar ook vaste medewerkers van onze opdrachtgevers werden blij verrast met de overheerlijke koffies van Charif. De meesten reageerden verbaasd: “Gratis koffie? Dat kan toch niet?” Er waren zelfs een paar mensen bij die hun portemonnee al gereedhielden, voordat ze op ons afstapten. Maar nee, dit keer koste de koffie niets, behalve een vriendelijke glimlach. 

Eén van de opdrachtgevers vroeg ons om een leuk artikel te schrijven over de koffie, dat ze op hun intranet kon plaatsen. De keer daarna dat we kwamen aanrijden met de koffiekar stonden de rijen al opgesteld, die dag draaide de koffiekar overuren. Wat een succes, iedereen wilde graag proeven van de Boccakoffie. Gekke momenten zijn er ook geweest: zo was er in Leiden iemand met autopech vlakbij de standplaats. De pechvogels moesten wachten op de ANWB en TPS’er Bas vond dat ze wel een kopje koffie konden gebruiken, om even bij te komen van de schrik. 

We hebben veel koffiedrinkers aangenaam verrast met de koffiekar. Iedereen begon vol energie aan zijn of haar werkdag. Charif speelde hier ook bewust op in, zo zei hij geen “Werk ze” tegen mensen die weer aan de slag gingen maar juist “Veel plezier!” Op deze manier gaven we mensen een stukje positieve mindset mee. Het was zo’n leuke en succesvolle actie, dat we hebben besloten om deze voort te gaan zetten. Dus tot snel bij de koffiekar! 

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen