arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

Houd je hoofd koel op kantoor

#Tips #hitte #zomer
Tips kantoor TPS
Temperaturen van boven de 30 graden vormen de laatste tijd eerder de regel dan de uitzondering. Helaas heeft niet ieder kantoorpand een goede airco installatie en kan het aardig heet worden op je werkplek. Hoe zorg je ervoor dat je je hoofd koel houdt en lekker door kan werken? TPS geeft je een paar tips.

1. Maak zelf een airco
Vul een paar lege flessen met water en doe ze in de vriezer. Haal ze eruit als het water volledig bevroren is. Zet de bevroren flessen voor een ventilator en laat hem koude lucht blazen. Je hebt nu een zelfgemaakte airco! 

2. Zet een klein voetenbadje neer
Het liefste breng je met dit weer je dag door in het zwembad, zodat je een beetje af kunt koelen. Natuurlijk kan je geen enorm bad naast je bureau zetten, maar misschien dat een klein voetenbadje wel kan. Op die manier heb je sowieso een zomergevoel én je hebt het ineens een stuk minder warm. 

3. Sluit de ramen
Het is verleidelijk om alle ramen open te gooien in de hoop op een zuchtje wind, maar dit niet kun je beter niet doen. Op deze manier komt namelijk de warme lucht juist naar binnen en wordt het alleen maar warmer. Houd ramen en deuren gesloten en doe de raambekleding (zoals luxaflex of een rolgordijn) dicht. Dan kan het felle licht niet naar binnen en is de warmte een stuk minder. 

4. Draag luchtige kleding
De office-dresscode schrijft vaak voor dat je geen korte broek aan mag naar je werk. Draag dus andere kleding en houd het luchtig. Mijd synthetische stoffen als viscose en polyester. Draag liever katoen of linnen: dit zijn natuurlijke stoffen die meer ademen.  

5. Drink genoeg
Wellicht een open deur, maar zorg ervoor dat je genoeg blijft drinken. Kies dan niet voor koffie of frisdrank, maar voor water. Ben je hier niet zo’n fan van? Eet dan bijvoorbeeld watermeloen of komkommer. Zo krijg je toch water binnen. 

6. Doe elektrische apparaten uit
Normaal gesproken knal je meteen alle lampen aan als je op kantoor bent. Of je zet de beamer, vaatwasser en printer aan. Het beste advies tijdens warme dagen is om de apparaten uit te laten, als je deze niet hoeft te gebruiken. Elektrische apparaten en verlichting zorgen er namelijk voor dat de ruimte alleen maar warmer wordt.  

Enthousiast over TPS? 
Lees één van onze andere verhalen