arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

Het TPS Zaalvoetbaltoernooi 2018

#Zaalvoetbal #Sport #toernooi
Zaalvoetbaltoernooi TPS
Dat het TPS zaalvoetbaltoernooi steeds meer prestige krijgt in de bank- en verzekeringswereld bleek al in de opmaat naar het toernooi. Al weken van tevoren werd er bij de verschillende koffieapparaten bij de grootste banken van Nederland voorbeschouwd en werd de organisatie bestookt met verzoeken, zoals het mogen aantreden in de favoriete kleur van de beschikbaar gestelde tenues.

Op vrijdag 16 februari was het dan eindelijk zover. Vanuit verschillende kantoren in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam reisden spelers en supporters af naar het Topsportcentrum naast de Kuip. Het is geen toeval dat ook het Nederlands zaalvoetbalelftal hier haar interlands speelt. Nadat iedereen kennismaakte in de kantine en ieder team zich hulde in een splinternieuw TPS tenue, werd er rond half 8 afgetrapt voor de eerste poulewedstrijd. In verhitte, maar faire duels werden in twee zalen de poulewedstrijden afgewerkt. Rond negen uur was duidelijk dat de Rotterdamse Pensioen- en Hypotheekspecialisten, Team TPS & Friends en een ploeg bestaande uit arbeidsongeschiktheidsverzekeraars zich op mochten maken voor de halve finales. De jonge honden van de KYC- en Hypotheekafdelingen uit Amsterdam gaven het toernooi kleur, maar konden helaas -wellicht door de lange reis in de spits naar het Topsportcentrum Rotterdam- geen vuist maken.

De eerste halve finale was een Rotterdams onderonsje waar uiteindelijk de Pensioenafdeling aan het langste eind trok. Een combinatie van routine en nieuw elan bleek te machtig voor de regerend kampioen.

Onder luid applaus ontvangen zij de wisselbeker

In de andere halve finale stond team TPS tegenover dé arbeidsongeschiktheidsverzekeraar uit regio Utrecht. Dat de mannen, met veel bekende gezichten in de gelederen, naast het accepteren en behandelen van AOV’s kunnen voetballen bleek al doordat zij ongeslagen de halve finales bereikten. Waar goudhaantje Sivan team TPS & Friends eerder door de poulefase loodste, kon hij ditmaal niet door zijn teamgenoten in stelling worden gebracht. De tegenstander had de overhand en maakte een goede goal. Toen team TPS in de slotfase vanaf de tribunes werd toegezongen met ‘alles of niets’, maakte Wagenparkbeheerder en 'slot op de deur' Melvin Breuer vervangen voor een aanvallende impuls. Helaas mocht dit niet baten en werd de eindstand op een terechte 0-2 bepaald.

De finale tussen de pensioen- en AOVspecialisten gaf eenzelfde beeld, echter was het nu laatstgenoemde team dat zich moest beperken tot tegenhouden. Met prachtige zaalvoetbalgoals liep de marge snel op. Bastiaan Tuenter (oud-TPS’er en 3 edities geleden speler van het toernooi) bracht de spanning terug in de finale, maar dit mocht niet baten. Na een 4-1 overwinning droeg de regerend titelhouder de beker onder luid applaus over aan de pensioenspecialisten. De beker verhuist nu van afdeling binnen hetzelfde pand in Rotterdam.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd toernooi en kunnen, net als veel deelnemers, niet wachten tot de volgende editie. We zijn alweer begonnen met voorbeschouwen!

 

Wil je ook een keer meedoen met het zaalvoetbaltoernooi?
Lees één van onze andere verhalen