arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

Het perfecte LinkedIn-plaatje

#LinkedIn #profielfoto #Tips
Fotograaf LinkedIn
De meeste mensen hebben wel een LinkedIn-profiel. Maar weinig LinkedIn-profielen hebben een professionele profielfoto. Dit is zonde, aangezien juist je profielfoto erg belangrijk is. Je wil namelijk meteen indruk maken op degene die jouw profiel bekijkt. De profielfoto die jij kiest, heeft veel effect op de eerste indruk. Choose wisely, want je wil niet je droombaan mislopen door een onscherpe foto die je beste vriendin van je maakte. Hierbij een aantal tips die jij kunt gebruiken voor de perfecte profielfoto.

Afgelopen donderdag waren wij bij de hogeschool van Rotterdam. Hier hebben we maar liefst 400 studenten op de foto gezet. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar een professionele profielfoto is erg belangrijk. Je profielfoto is namelijk het eerste dat een toekomstige werkgever of nieuwe collega zal bekijken. De selfie die je vorig jaar op vakantie maakte is natuurlijk hartstikke leuk, maar eerder voor je eigen sociale kring. Als je zelf op een social media-pagina van een bekende of onbekende spiekt, zal je geheid als eerst zijn/haar profielfoto aanklikken. Dit geldt ook voor jouw potentiële werkgever. De foto geeft niet alleen weer met wie je te maken hebt, maar geeft meteen een eerste indruk. Zorgen voor een mooi professioneel kiekje is dus een aanrader. Je kunt hiermee namelijk gemiddeld 21x meer profielbezoeken verkrijgen en 9x meer connectieverzoeken. Daarnaast is gebleken dat 41% van de recruiters zijn/haar eerste indruk laat beïnvloeden door de foto van de kandidaat. 

Maar wanneer is een foto nu professioneel? Met deze tips maak jij een fantastische LinkedIn-profielfoto:

The look

Het is natuurlijk van belang dat je er verzorgd uitziet op een goede profielfoto. Trek dus je mooiste blouse of trui uit de kast en zorg ervoor dat je er op je best uit ziet. Voor de dames onder ons is het aan te raden om niet te veel decolleté te laten zien. Andere kledingkeuzes die je het best kunt vermijden zijn kledingstukken die te veel neigen naar je huidskleur, kledingstukken met schoudervulling en afleidende drukke printjes. Kies vooral een outfit die bij jou past. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent, jouw kledingkeuze maakt je uniek. 

Draag je graag make-up? Dan is het aan te raden om een niet al te zware look te creëren. Op de foto zal je make-up namelijk nog duidelijker naar voren komen, pas dus op met bijvoorbeeld een smokey eye. Wat betreft het kapsel kun je ook het best dichtbij jezelf blijven. Draag je dagelijks een knot, laat die dan vooral zien op je profielfoto. Mocht je gebruik maken van gel of wax houdt er dan rekening mee dat je hier niet te veel van aanbrengt. Dit kun je namelijk zien op de foto en dat ziet er niet zo fris uit. 

Energieke houding

Lichaamstaal is voor foto’s erg belangrijk. Wanneer je een profielfoto ziet van iemand met een sombere blik en ingezakte schouders, krijg je een negatiever beeld dan wanneer iemand een energieke houding aanneemt. Om energiek over te komen op jouw profielfoto zal een brede lach al wonderen doen. Neem een actieve houding aan, sta of zit rechtop en kijk stralend de camera in voor een fabulous foto.

Achtergrond

Om je foto clean en overzichtelijk te houden, is het aan te raden om een rustige achtergrond te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om je foto met een witte achtergrond te maken, maar fleurige bloemen als achtergrond kan natuurlijk ook. Houdt er bij gebruik van een fleurige of drukke achtergrond wel rekening mee dat de camera op jou focust. Het scherpte-diepte effect kan hier heel goed bij helpen. Als je een iPhone hebt met de portretfunctie kun je deze het best gebruiken. Heb je deze functie niet, dan kun je apps zoals Tadaa of de Instagram Focus functie gebruiken.

Het perfecte shot

Zoals je misschien al weet, zijn profielfoto’s klein en vierkant. Het is dus niet mogelijk om jezelf helemaal in beeld te brengen. Het is daarom belangrijk dat je bij het maken van de foto inzoomt op je gezicht.  

Iemand inhuren of toch zelf aan de slag gaan

Om een mooie foto te maken, is het voor de hand liggend om een fotograaf in te huren. Maar mocht je de uitdaging aan willen gaan en zelf de camera of je smartphone erbij willen pakken, dan kan dit natuurlijk ook. Wanneer je zelf aan de slag gaat is het wel aan te raden om je telefoon/camera op een standaard te plaatsen en de timerfunctie in te schakelen. Op deze manier kun je een professionele foto maken zonder een selfie effect te krijgen. 

Als je alle bovenstaande tips opvolgt, zal jij met je stralende LinkedIn-foto zonder enige twijfel opvallen bij je potentiele werkgever. 

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen