arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

Healthy Lifestyle Festival

#TPS Event #Healthy #happy@Work
TPS Healthy Lifestyle Festival
‘’Kom op, nog tien seconden!’’ roept trainer Daniel zijn groep toe. TPS-professionals zetten hun beste beentje voor en zwoegen zich door een set van burpees, wallsits en squats heen. Bij TPS sporten we wel vaker samen, maar vandaag is er een speciale aangelegenheid: het TPS Healthy Lifestyle Festival! De Metaalkathedraal vormt het decor van dit event, een locatie die zeker bijzonder te noemen is. Vroeger was dit namelijk een kerk, later werd het pand gebruikt als metaalfabriek en nu is het een evenementenlocatie, met een mix van kerkelijke en industriële elementen in het interieur verwerkt.

Terwijl de work-out groep een beetje begint te zweten in de Buyck van de Metaalkathedraal, vindt op een ander deel van het terrein de yogales plaats. De Dome is een grote koepel midden op het buitenterrein, waar je even afgesloten van de buitenwereld bent. De ruimte is geïsoleerd met schapenwol, dus is er complete stilte: iets wat tijdens de yogales goed van pas komt. Elvira geeft de deelnemers een snelcursus yoga in verschillende vormen: de ene les is intensief en bevat veel verschillende houdingen, terwijl de andere les is gericht op meditatie. De TPS'ers komen echt even tot rust: sommigen volgen zelfs drie yogalessen achter elkaar!

In Hollandia, een andere zaal, is de fitnessfabel-lezing. Tim van Performanceboost neemt iedereen mee in enkele stellingen: moet je nu echt koolhydraten vermijden als je wil afvallen? Is biologisch eten gezonder? En krijg je strakke billen van squatten? Iedereen krijgt een set kaartjes: groen is juist, rood staat voor onjuist. Bij iedere stelling zijn de stemmen aardig verdeeld, waardoor Tim genoeg input heeft om eens uit te leggen hoe het precies zit. Vol nieuwe inzichten komt de groep de lezing uit en onder het genot van een goede borrel worden de fabels nog een keer doorgenomen.

‘’Hey, ben jij ook hier?!’’ klinkt het ineens vanuit de andere hoek. Verbaasd kijkt Yannick naar de bekende Landrover van Charif. ‘’Jazeker!’’ grijnst die laatste, ‘’vandaag hebben we ijskoffie op het menu staan!’’ Meteen gaat hij aan de slag om een ijskoffie met hazelnootsmaak voor hem te maken. Ondertussen loopt Jasmijn naar één van de andere foodtrucks. ‘’Welke moet ik kiezen?’’ vraagt ze Danique, terwijl ze tussen Wrap ’n Rolling en de Sublimetruck staat. Haar keuze gaat uit naar een wrap met gegrilde groente, feta en hummus. Lekker healthy dus!

Iedereen geniet van het festivalsfeertje: in zomerse strandstoelen of leunend aan een olievat, dat vandaag als statafel figureert. Op de achtergrond klinken de laatste zomerhits, terwijl de zon langzaam zakt en de temperatuur daalt. Daar is gelukkig een oplossing voor: in de grote korf wordt een vuurtje gestookt en al snel zit een hele groep TPS’ers eromheen. Een perfecte afsluiting van deze mooie zomeravond!

Accepteer de marketingcookies om deze video te bekijken.
Wil je ook deelnemen aan een TPS Event? Word TPS'er!
Lees één van onze andere verhalen