arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

Fashion by Tessy: so many shoes and only two feet

#Fashion #Tessy #Tips
Blog Tessy fashion schoenen
Wie in mijn kast zou kijken, zou al snel zijn diagnose klaar hebben: een typisch geval van schoenenverslaving. Ik heb ze nooit geteld, maar ik denk dat ik wel 50 paar schoenen heb die door het hele huis verspreid liggen. Maar het is niet voor niets: ik vind schoenen het belangrijkste onderdeel van je outfit, want ze zorgen ervoor dat deze helemaal af is. Bovendien is het erg belangrijk om goede schoenen te kopen, want je hele lichaamshouding wordt hierdoor bepaald. Een goede reden om alle ins & outs over schoenen te bespreken!

Zelf draag ik vaak afwisselend hakken en sneakers: hakken omdat dit heel vrouwelijk staat en sneakers omdat ze gewoon lekker zitten. Als ik op mijn werk veel belangrijke overleggen heb, dan is de keuze voor hakken snel gemaakt: dat geeft je toch net een beetje extra zelfvertrouwen. Zie ik een bezoek aan een opdrachtgever in mijn agenda staan, dan doe ik ook altijd hakken aan. Bij sommige bedrijven zijn sneakers namelijk een no-go, dan speel ik liever op safe. Op vrijdag draag ik altijd sneakers, want dat is een dag waarop je casual gekleed kan gaan.

Mijn favoriete paren zijn mijn zwarte leren enkellaarsjes en mijn groene Adidas Flux sneakers. Dat laatste paar heb ik zelf ontworpen via internet, dus niemand heeft dezelfde. Iets unieks hebben vind ik altijd heel gaaf, want er lopen al genoeg mensen met dezelfde schoenen. Ga jij ook online schoenen bestellen? Dan heb ik een goede tip voor je: google eerst naar kortingscodes voor de webshop waar je wil bestellen. Eigenlijk betaal ik sinds ik de codes op zoek nooit meer de volle prijs voor mijn bestelling. Zo heb ik de Adidas schoenen met 20% korting gekocht, toch leuk!

Twee trends die je nu ziet zijn lakschoenen met veters en schoenen met een blokhak. Zelf draag ik geen lakschoenen, omdat het mij gewoon niet staat. Bij anderen staat het wel super leuk, als ze het bijvoorbeeld combineren met een slanke broek die ze een beetje oprollen voor een speels effect. Daarop kan je dan een blouse of colbert dragen en de ‘nette’ lakschoenen maken je outfit helemaal af. Zorg er wel voor dat je sokken niet zichtbaar zijn, dat is altijd zo’n afknapper. Je moet je enkels kunnen zien, want dat geeft juist de casual twist. Als het te koud is voor blote enkels kan je altijd huidkleurige pantysokken dragen. Blokhakken vind ik dan weer wel bij mijzelf passen en die draag ik regelmatig: ik combineer ze met een skinny broek en een basic top erbij, want de blokhakken zijn van zichzelf al een eyecatcher. Draag jij ook vaak hakken? Zorg er dan voor dat je pumps of enkellaarsjes koopt met een goed zacht voetbed, zodat je er lang op kunt blijven lopen. Als je vaak pijn hebt in de teen naast je kleine teen, dan heb ik nog een goed advies voor je: plak je tweede en derde teen met een stukje tape aan elkaar. Als je dat doet heb je minder gevoel in je teen, waardoor je niet de hele tijd die pijn voelt. Let er wel op dat je het niet te strak doet natuurlijk, want het moet wel lekker zitten. Dit is wel echt de ultieme tip om lopen op hakken vol te houden!

Investeer in goede schoenen

Wat ik heel lelijk vind, zijn schoenen en laarzen met een bontrandje. Dat is sowieso niet meer hip en het ziet eruit alsof je in een land woont waar de temperatuur standaard -30 is. Sneakers met een hak vind ik ook echt niet kunnen: of je draagt sneakers of je kiest voor hakken, maar een combinatie  daarvan vind ik helemaal niks. Een andere afknapper zijn mensen die op kapotte zolen of hakken lopen. Die kun je makkelijk laten vervangen bij de schoenmaker, dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Kapotte schoenen zien er gewoon heel onverzorgd en niet netjes uit, ze laten opknappen is een kleine moeite.

Een tip die ik anderen mee zou willen geven op schoenengebied is: koop geen schoenen in een opvallende kleur en houd het simpel. Groene, grijze, blauwe, bruine of zwarte schoenen kan je altijd overal goed mee combineren. Dan kun je met je outfit wat meer losgaan en kiezen voor een drukke print of felle kleur. Opvallende schoenen draag je toch minder vaak omdat ze niet overal bij passen en dat is zonde. Een andere tip is voor de koude winterdagen: veel mensen zijn dan geneigd om dikke sokken aan te doen, terwijl dat juist niet handig is. Door de dikke sokken hebben je tenen geen bewegingsruimte en kunnen zij niet opwarmen. Kies in plaats daarvan voor een dunne sok, zodat je je tenen kunt blijven bewegen en de bloedsomloop soepeler gaat, dan heb je nooit meer koude voeten.

De belangrijkste uitspraak wat betreft schoenen is wat mij betreft: goedkoop is duurkoop. Investeer liever in een paar goede schoenen, bijvoorbeeld van echt leer. De steun van je voet is immers een van de grootste drukpunten van je lichaam, omdat alles hierop rust. Let dus niet alleen op het leuke model of de mooie kleur, maar ga voor kwaliteit. Voor mij is het inmiddels een dure hobby geworden, maar ik word wel altijd happy als ik in mijn kast kijk!

Meer weten over TPS?
Lees één van onze andere verhalen