arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

Fashion by Tessy: Less is more

#Fashion #Tessy #Tips
Fashion by Tessy
Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in beauty en mode. Ik ben van jongs af aan altijd al bezig met make-up en kleding. In het begin was dat vooral experimenteren, maar inmiddels ken ik mijn eigen stijl goed. Het is voor mij belangrijk om er netjes en verzorgd uit te zien, vooral op een werkdag. Sinds drie jaar werk ik bij TPS op HR-administratie. Hoewel de dresscode op kantoor over het algemeen casual is, doe ik er wel graag moeite voor. Op mijn werk kom ik regelmatig in contact met professionals, daarom vind ik het belangrijk om er altijd goed uit te zien en dat iedereen mij leert kennen binnen mijn eigen stijl. Vandaar deze blog, zodat ik mijn passie voor fashion en beauty met jullie kan delen!

Mijn eigen stijl zou ik omschrijven als smart casual. Ik draag vaak jurkjes, alleen dan wel met sneakers eronder om er zo een casual twist aan te geven. Behalve tijdens een avondje uit, dan draag ik hoge hakken. Je zult mij niet snel zien in een spijkerbroek met gaten, dat past niet binnen mijn stijl. Felle kleuren vind ik bij mezelf te opvallend, dus die draag ik niet vaak. Liever draag ik natuurlijke tinten, zoals grijs en groen. Donkerblauw en zwart zijn andere favorieten, aangezien je deze kleuren overal mee kunt combineren. Jurken en rokken mogen absoluut niet ontbreken in je kast, die kun je altijd dragen: op een werkdag, naar een feestje of op het terras met vrienden. Daarnaast is een grijze spijkerbroek altijd goed, want die kan je eindeloos combineren en lang doordragen of het nu winter of zomer is. Met een basic shirt erbij heb je altijd een goede outfit klaar!

Combineren is erg belangrijk Je kan al je outfits van een paspop uit de etalage kopen, maar hoeft niet. Dat zorgt ervoor dat je zelf niet creatief wordt en geen eigen stijl ontwikkelt, zonde. Je hebt zoveel kleding die je met elkaar kan combineren, probeer maar eens. Als je vaker combineert voorkom je dat je vaak in dezelfde kledingcombinatie loopt. Ben je op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens op Instagram: hier zijn veel fashionbloggers actief, die hun foto’s en stijl met de rest van de wereld delen. Zelf doe ik dat vaak, dan bekijk ik foto’s van verschillende bloggers en doe ik inspiratie op voor nieuwe outfits. Je hebt zelf altijd wel iets in je kast hangen dat lijkt op de combinaties van de foto’s.

Kijk naar je sterke punten en benadruk deze door je kleding

Je hebt inspiratie vergaard om goede combinaties te maken: het is tijd om te shoppen! Een tip die ik anderen zou willen geven, is: let goed op je figuur als je kleding koopt. Dus als je brede heupen hebt, kan je beter je taille accentueren dan dat je bijvoorbeeld een heupbroek draagt. Kijk naar wat je sterke punten zijn en benadruk deze door je kleding. Let naast je figuur ook op dat je kleding in de juiste maat koopt. Ik ken veel vrouwen die per se een small aan willen, terwijl een medium ze eigenlijk beter staat, zonde. In te krappe kleding zal je uiteindelijk onzeker gaan voelen. Koop dan gewoon een maatje groter. Daarnaast vind ik dat vrouwen best hun rondingen mogen laten zien, want dat is gewoon heel mooi. Je hoeft je niet te verstoppen in oversized kleding, het mag best gezien worden. Kijk alleen wel uit met lovehandles, die zien er namelijk niet zo charmant uit.

Make-up maakt het totaalplaatje af. Ik vind dat mensen niet te veel make-up moeten dragen, want je bent van jezelf mooier dan met zo’n hele laag op je gezicht. Zelf doe ik iedere ochtend maar tien minuten over mijn make-up: ik doe alleen een beetje mascara en eyeliner op en zet mijn wenkbrauwen wat aan. Ik ga dus voor een mooie, natuurlijke look. Voor mezelf vind ik het gewoon belangrijk om er verzorgd uit te zien, toch hoeft het niet perfect te zijn: less is more.

Meer weten over TPS?
Lees één van onze andere verhalen