arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

€ 1.000,- voor Unicef

#Unicef #TravelBattle #reizen
Unicef TPS Travel Battle
8788 kilometer: een avontuur vol uitdagingen, tegenslagen en bijzondere momenten. TPS Travel Battle was voor team Kilometervreters een onvergetelijke gebeurtenis, vooral toen het verlossende telefoongesprek plaatsvond: zij hadden gewonnen! Dat betekende dat hun strijd niet voor niets was geweest. Zij wonnen maar liefst €1000,- voor hun zelfgekozen goede doel: Unicef. Voor vertrek legde Juanitto passievol uit dat ze voor dit goede doel hadden gekozen, omdat ze het belangrijk vinden dat iedereen gelijke kansen krijgt. Een maand later loopt hij samen met Tamara en Giovanni door Den Haag om de cheque te overhandigen.

Bij binnenkomst in het moderne kantoor van Unicef wordt het drietal onthaald door Walther en Isa. Beiden werken op de marketingafdeling van de organisatie en zijn bijzonder blij met deze donatie. ‘’Zal ik jullie een rondleiding geven?’’ vraagt Walther. De winnaars knikken instemmend, zij zijn wel benieuwd naar het werk van Unicef en naar wat zij gaan doen met het bedrag dat is opgehaald.

Tamara, Giovanni en Juanitto worden meegenomen in de wereld en het werk van Unicef. Overal hangen foto’s van kinderen van over de hele wereld. ‘’We kiezen er bewust voor om geen zielige foto’s te gebruiken’’, vertelt Walther, ‘’maar juist foto’s van kinderen die we geholpen hebben. Dat is al een hele andere insteek, wij benadrukken de positieve kant van ons werk, niet het zielige verhaal. Wij kijken in mogelijkheden en bieden hulp aan kinderen die het nodig hebben.’’ 

Na een uitgebreide rondleiding is het tijd voor het moment van de waarheid: de uitreiking van de cheque! Het drietal overhandigt vol trots het bedrag waar zij zo hard voor gestreden hebben. Walther bedankt de groep enthousiast: ‘’We zijn ontzettend blij met deze donatie! Het klinkt misschien een beetje gek, maar dit kunnen we investeren in heel veel zakjes pindapasta.’’ Giovanni krijgt een klein zakje in zijn hand, waar het pindagoedje in zit. ‘’Dit voedsel zit bomvol voedingsstoffen en helpt om kinderen die ondervoed zijn er weer bovenop te laten komen’’, vervolgt Walther. ‘’Ontzettend belangrijk dus dat wij deze uit kunnen delen!’’

Unicef Travel Battle TPS

Daarnaast is er nu een andere grote actie waar Unicef zich voor inzet. ‘’In Jemen is op dit moment een cholera-uitbraak en van de 180.000 slachtoffers zijn de helft kinderen. We gebruiken de donaties om ervoor te zorgen dat gezinnen schoon drinkwater hebben, zodat besmetting kan worden voorkomen.’’ Vol aandacht luistert het team naar zijn woorden en ineens komt het allemaal toch wel dichtbij: met hun strijd hebben ze echt mensen kunnen helpen. Als het tijd is om af te ronden, worden er handen geschud en nog enkele tips uitgewisseld over hoe je geld inzamelt voor een goed doel. Want een goed doel, dat is het zeker: mede dankzij de Kilometervreters kan Unicef hun goede werk vervolgen!

Wil je ook € 1000,- verdienen voor jouw goede doel? Word dan TPS'er!
Lees één van onze andere verhalen