arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

En de winnaar is...

#Videopitch #Workshop #Wedstrijd
Joris wint de pitchwedstrijd van TPS
‘’Hoi, welkom bij TPS!’’ begroet Tamara Joris en zijn vriendin Melissa enthousiast. Vandaag is Joris van Utrecht naar Amsterdam-Noord gereisd om zijn prijs in ontvangst te nemen. Een tijd geleden heeft Tamara op de Hogeschool van Utrecht een workshop gegeven over hoe je een goede videopitch geeft. Tegenwoordig wordt in veel vacatures om een videosollicitatie gevraagd en dus kunnen studenten daar maar beter goed op voorbereid zijn.

Tijdens de workshop hebben de studenten geleerd hoe zij een goede pitch opbouwen en wat je wel en niet in je video behandelt. De studenten vinden het zichtbaar erg interessant en gaan erna meteen aan de slag met hun eigen videopitch. Samen met de docent van de hogeschool beoordeelt Tamara alle inzendingen en Joris komt overtuigend als beste naar voren: hij heeft de wedstrijd gewonnen!

Vol spanning maakt hij een paar maanden later de strik van een grote cadeaudoos los. Hij wordt verrast door de inhoud en pakt een gloednieuwe poloraid camera inclusief alle benodigdheden uit. ‘’Wow, dit had ik echt niet verwacht!’’ brengt Joris uit. Zijn vriendin Melissa is er ook erg gelukkig mee: ‘’Super, we gaan volgende week op vakantie en dan komt deze goed van pas.’’

Na een gezellig gesprek stapt het tweetal een goed gevoel weer naar buiten, klaar om Amsterdam verder te verkennen. Joris begint in september met zijn derde studiejaar, maar is nu al helemaal klaar voor het sollicitatieproces dat straks komen gaat.

Joris wint de pitchwedstrijd
Wil jij op de hoogte blijven het laatste studentennieuws?
Lees één van onze andere verhalen