arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Werken

Een droomhuis voor Inge

#Hypotheken #Acceptant #trainee
Traineeship TPS
Het is een zomerse dag in juni, als Inge hoort dat ze haar studentenkamer per 1 augustus moet verlaten. Dat is voor haar wel even slikken. Haar plan is eigenlijk om nog even te wachten met een volgende stap, het kopen van haar eigen huis. Haar ouders zien dat anders: elke keer als ze op bezoek komt, beginnen ze er weer over. "De hypotheekrente staat nu zo laag, dit is de tijd om je kans te pakken!" Inge houdt zich dan altijd een beetje afzijdig, want tot nu toe zit ze prima in haar studentenkamer. Tot dat ene telefoontje van haar huisbaas. Dit is de laatste zet die zij nodig heeft: het wordt toch een koophuis, in haar geliefde stad Amsterdam.

In 2016 heeft Inge haar studie aan de Hotelschool afgerond en gaat ze op zoek naar een baan. Gelukkig kan ze al vrij snel aan de slag bij een vliegtuigmaatschappij. Haar droom om meer van de wereld te zien wordt werkelijkheid wanneer zij begint als stewardess. Van student naar starter is voor haar best een grote stap, maar gelukkig verdient ze een goed salaris. 

Samen met haar moeder gaat Inge naar de hypotheekadviseur. Zelf heeft ze nog weinig kennis van zaken. Tijdens haar studie heeft ze namelijk een flinke studieschuld opgebouwd. Zou dit van invloed zijn op haar hypotheek? En het feit dat haar inkomen niet constant is door de vele verkeersboetes, maakt dat iets uit? Haar opa en oma hebben aangegeven dat ze een bedrag aan Inge willen lenen, maar hoeveel kan ze dan in totaal aan hypotheek krijgen? De hypotheekadviseur komt al snel met duidelijkheid en vertelt Inge dat zij 190.000 euro kan lenen bij de bank. De huizenjacht kan nu echt beginnen!

Vol gedrevenheid speurt Inge iedere dag Funda af en mailt ze met verschillende makelaars. Vele bezichtigingen volgen. Sommige huizen zijn te klein, anderen te slecht onderhouden of gevestigd op een ongunstige locatie. Totdat ze een flat in Amsterdam-Noord tegenkomt. Dit is het voor haar! In een levendige wijk, waar steeds meer jonge mensen komen wonen. De Amsterdamse woningmarkt is krap, dus Inge wil dit zo snel mogelijk geregeld hebben. Ze neemt contact op met haar bank om de hypotheek te regelen.

Dankzij Tom kan Inge haar felbegeerde droomhuis kopen

Op dat moment komt Tom in beeld. Tom is trainee Bank & Verzekeringen en werkt namens TPS bij een grote bank. Als Inge een vraag heeft over de stappen die ze nu het beste kan nemen, helpt Tom haar door het proces van een hypotheekaanvraag te schetsen. Hierdoor is het voor Inge meteen duidelijk wat er van haar verwacht wordt en welke acties ze moet ondernemen. Niet veel later neemt Inges hypotheekadviseur contact op met Tom. Hij heeft een rentevoorstel nodig voor Inge. Tom gaat aan de slag en zorgt snel voor een nauwkeurig rentevoorstel en een offerte. Zo helpt hij Inge weer een stap verder. 

Inge heeft nu de daadwerkelijke aanvraag voor haar hypotheek ingediend. Tom bekijkt of haar financiële situatie klopt, of haar aanvraag volledig is en of alles binnen de acceptatiekaders valt. Nadat Tom dit heeft uitgezocht, brengt hij advies uit: Inges hypotheekaanvraag wordt goedgekeurd! Achter de schermen is Tom al die tijd het geweten van de bank geweest: dankzij hem kan Inge nu haar felbegeerde huis in Amsterdam kopen.

Tom trainee TPS
Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen