arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

Bootcampen met Mohamed

#Sport #Bootcamp #Healthy
Bootcamp met Mohamed
Mohamed Hassan heeft een passie voor sporten. Vooral van voetbal, kickboksen en bootcampen gaat zijn hart sneller kloppen. Dat is ook de reden dat hij sportevenementen binnen TPS is gaan organiseren. Wij interviewden hem hierover.

Q: SINDS WELKE LEEFTIJD BEN JE BEZIG MET SPORTEN?
A: “Ik kan mij eigenlijk niet herinneren wanneer ik met sporten ben begonnen. Zoals bijna elk jongentje in Nederland ben ik groot gebracht met voetbal. Vanaf jongs af aan gingen we een balletje trappen op de pleintjes van Rotterdam. Pas op een latere leeftijd (op mijn achtiende) ben ik begonnen met boksen en bootcamp.”

Q: WELKE SPORTEN BEOEFEN JE OP HET MOMENT?
A: “Ik heb een brede interesse qua sport. Het liefst houd ik me bezig met voetballen en kickboksen. Momenteel kickboks ik drie à vier keer per week”

Q: VAN WELKE SPORT LEEF JE HET MEESTE OP?
A: “Ik leef absoluut het meeste op van kickboksen en bootcampen. Na een lange dag op kantoor is het heerlijk om helemaal leeg te gaan op een bokszak of tijdens een parcours met verschillende uitdagingen.”

Q: OP WELK NIVEAU HEB JE DEZE SPORT UITGEOEFEND?
A: “Ondanks mijn fanatisme en liefde voor sporten heb ik helaas niet op een hoog niveau gevoetbald of gekickbokst.”

Q: JE BENT BIJ TPS OOK ERG ACTIEF OM JE COLLEGA’S MEE TE LATEN SPORTEN, WAT VOOR SPORTACTIVITEITEN ORGANISEER JE BIJ TPS?
A: “Momenteel ben ik bezig met het organiseren van bootcamps. Het zijn pittige bootcamps, maar vooral ook heel leuk. Daarnaast organiseer ik samen met Bas Mouter het TPS-zaalvoetbaltoernooi. Wat ook super leuk is! Vooral omdat we elkaar kennen uit het Werf-klasje. Het ging toen vaak over voetbal en tijdens de pauzes gingen we meestal een balletje trappen.”

Q: HOE VAAK ORGANISEER JE SPORTACTIVITEITEN BIJ TPS?
A: “Ik geef iedere week een bootcamp en het voetbaltoernooi organiseren wij ieder kwartaal.”

Q: MOGEN ALLE TPS-ERS ZICH HIERVOOR OPGEVEN?
A: “Absoluut! Hoe meer hoe beter. Tijdens het TPS Event van juli kon je al zien hoe leuk het is om samen sportief bezig te zijn. Je leert je collega’s toch op een ander manier kennen.”

Q: WAT BETEKENT SPORTEN VOOR JOU?
A: “Sporten betekent heel veel voor mij, het is absoluut mijn uitlaatklep. Daarnaast heeft sporten een enorme invloed op mijn humeur. Het houdt mij zowel lichamelijk als mentaal fit, waardoor ik scherper ben en hoog in mijn energie zit.”

 

Door sporten zit je beter in je vel

Q: WAT IS JE ULTIEME SPORTDROOM?
A: “Dit is wel een moeilijke vraag. Ik heb niet echt een specifieke sportdroom, maar wel een aantal sportdoelen. Zoals het lopen van Rotterdamse marathon en the Strong Man Run. Wat mij ook enorm gaaf lijkt is het trainen in een echte Thaise vechtsportschool, dat staat hoog op mijn bucketlist.”

Q: ZOU JE OOIT FULLTIME BEZIG WILLEN ZIJN MET SPORTEN?
A: “Het zou mooi zijn om wat meer bezig te zijn met het sporten dan op dit moment, maar niet fulltime. Ik vind de combinatie met werk, zoals nu wel fijn. Op deze manier kan ik mijn competenties op verschillende fronten ontwikkelen.”

Q: HOE COMBINEER JE SPORTEN MET JE WERK EN PRIVÉLEVEN?
A: “Afwisseling vind ik heel belangrijk en dat ik heb nu zeker. Ik kan sporten, training geven, werk en privé prima combineren.”

Q: BEN JE OOK BEZIG MET JE VOEDING NAAST HET SPORTEN?
A: “Voeding is natuurlijk een belangrijkste onderdeel van het sporten. Om goed te sporten moet je ook goed eten. Zelf ben ik op dit moment niet bezig met een voedingsschema of iets dergelijks. Wat ik belangrijk vind is een goede balans, dus probeer ik doordeweeks zo gezond mogelijk te eten. Mijn voeding bestaat dan uit veel fruit, groente en vlees. Junkfood, brood en koolhydraatrijke voeding bewaar ik voor in het weekend.”

Q: WAT VOOR EEN SPORTBOODSCHAP ZOU JE WILLEN MEEGEVEN?
A: “Probeer tijd vrij te maken om te gaan sporten. Juist als je zo’n hectisch druk leven hebt, is het fijn om je hoofd leeg te maken. Door sporten zit je beter in je vel.”

Mohamed Hassan bootcamp
Wil je meer van dit soort verhalen lezen? 
Lees één van onze andere verhalen