arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

Behind the scenes bij TPS On Tour

#On Tour #Organisatie #Samenwerken
Tessa organiseert TPS On Tour
‘’We gaan beginnen!’’ roept Tessa als de gehele groep zich heeft verzameld bij het Amsterdamse restaurant. Na een wekenlange voorbereiding vindt vandaag de eerste editie van TPS On Tour plaats. Tijdens On Tour komen TPS-collega’s van dezelfde opdracht bij elkaar voor een gezellige avond. Tessa heeft dit samen met haar collega’s Eric, Myrthe, Fleur, Kim en Manon georganiseerd. Vanavond is ze is er helemaal klaar voor!

Als Eric een tijd geleden vraagt wie graag mee wil helpen met de organisatie, twijfelt Tessa geen moment. Tijdens haar studententijd was Tessa lid van verschillende commissies en organiseren zit haar in het bloed. Zaken aanpakken, plannen maken, die uitvoeren en meteen resultaat zien: dat is hoe ze graag te werk gaat. Bovendien houdt ze wel van een feestje, dus dat valt ideaal te combineren. Al snel sluit ze zich aan bij het organisatieteam.

Tijdens hun eerste bijeenkomst steekt de groep de koppen bij elkaar: wat willen ze precies? Het gezelschap bestaat uit 220 man, dus worden er meerdere avonden georganiseerd. Iets wat meteen een uitdaging vormt, want hoe zorg je ervoor dat je 220 man verspreid over meerdere dagen een toffe ervaring bezorgt? De groep begint met een brainstorm en het ene idee na het andere idee wordt opgebracht. Knopen doorhakken is lastig, omdat er zoveel verschillende ideeën zijn. Uiteindelijk besluiten ze om voor verschillende activiteiten te kiezen, elke avond staat er weer wat anders op het programma.

Ze mogen oprecht spreken van een succesvolle samenwerking en een topavond!

De taken worden verdeeld en Tessa en Kim gaan aan de slag met de uitnodigingen, routebeschrijvingen en het communicatietraject. Tessa maakt het draaiboek en schrijft het programma tot op de minuut uit. Tijdens het organisatieproces merkt Tessa dat ze tegen een aantal dingen aanloopt: zo doet ze het liefst veel dingen zelf en houdt ze het zo in eigen hand. Maar door de grootte van het team en de groep deelnemers kan dat niet meer, iets wat een goede les voor haar is. Ook leert ze dat overleggen heel belangrijk is: als jij iets doet en de ander weet er niks van, ontstaat er miscommunicatie.

Op die eerste dag komt alles samen: iedereen geniet zichtbaar van deze gezellige avond. Er staat een moorddiner op het programma, dat tussen de gangen van het diner gespeeld wordt. De TPS’ers zijn fanatiek: iedereen kruipt in zijn of haar rol en gaat er vol voor. Tussendoor is er genoeg tijd om kennis te maken of bij te praten. Zelf maakt Tessa kennis met veel nieuwe mensen, die op andere afdelingen werken. Voorheen wist ze nooit zo goed wie deze mensen waren en welk werk ze precies deden, maar daar komt vandaag verandering in. De groepen zijn vooraf ingedeeld in een mooie mix, dus ze praat met veel verschillende mensen die avond. Het spel zorgt hierbij voor een informele noot en iedereen komt al snel los.

Eigenlijk vindt Tessa het jammer als het einde van de avond nadert: dit zou ze nog wel een keer willen doen! Alle collega’s gaan met een tof TPS-bomberjack naar huis en het wauw-effect is groot. Als iedereen het restaurant heeft verlaten, praat het team van de organisatie nog even na. Ze mogen oprecht spreken van een succesvolle samenwerking en een topavond! Op naar de volgende edities…

Wil jij ook naar TPS On Tour?
Lees één van onze andere verhalen