arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

#9: Geduld

#ontwikkeling #Jelle #Leermoment
Jelle blog TPS
Vandaag had ik een mooi gesprek met een professional, die werkzaam is in de wereld van verzekeringen. Het ging over geduld. Kortgeleden had hij gepitcht voor een accountmanagement-rol. Onderdeel van de selectie was het geven van een presentatie over een klantcasus, waarbij hij de klant-propositie moest pitchen.

Zijn conclusie na zijn presentatie was dat hij zo gefocust en gedreven was om in deze ene meeting de deal te closen, dat hij voorbij ging aan de echte behoefte van de klant. In plaats van te luisteren, zat zijn eigen resultaatgerichtheid en zelfvertrouwen hem in de weg. Als hij iets meer geduld had gehad en écht had geprobeerd de vraag achter de vraag van de klant te achterhalen, dan waren zijn resultaatgerichtheid en zelfvertrouwen ook zijn sterktes geweest. Nu leidden ze tot irritatie en werd hij voor nu afgewezen voor de rol van accountmanager.

Een paar dagen na de presentatie hadden we ons gesprek. Hij had een mooie les voor zichzelf: meer geduld nemen om zo zijn eigen sterktes te kunnen laten schijnen. Moraal van het verhaal: neem de tijd en een stapje terug, dit maakt het mogelijk om twee stappen vooruit te doen. Wat een topper!
 

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen