arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

#8 Een nieuw jaar: 365 dagen

#Nieuwjaar #ontwikkeling #Jelle
Blog Jelle TPS
Ieder jaar wensen wij elkaar op 1 januari, of op de dagen erna, alle goeds. Op persoonlijk vlak: gezondheid, geluk en succes in het werk. Beleefd en vriendelijk doen we dit. Onszelf gunnen we een aantal goede voornemens: meer sporten, gezonder eten en liever zijn voor elkaar. Wensen en voornemens die we ook snel weer vergeten zijn. Daarnaast lijkt dit jaarlijkse ritueel ervoor te zorgen dat we vervolgens een heel jaar lang niet meer stilstaan bij onszelf of de ander. We voelen het helemaal niet, waardoor het uiteindelijk nietszeggende woorden blijken.

Zou dit anders kunnen? Anders op een manier, zodat we de wensen en goede voornemens dagelijks voelen? Ik ben het aan het proberen. Elke dag wens ik iemand iets en sta ik daar even bij stil: een kaartje voor iemand die ziek is; een belletje naar iemand die een moeilijke presentatie voor een klant moet doen; een kus voor mijn lief als ik haar s’ochtends al moet missen wanneer we allebei naar ons werk gaan; een knuffel voor een vriend die een pittige tijd heeft; of zomaar, in de winkel of op straat, iemand helpen de boodschappen te dragen of te helpen met oversteken. En als ik wakker ben geworden, bedenk ik twee dingen die ik deze dag gedaan wil hebben: iets vervelends, zoals mijn administratie bijwerken en iets leuks, zoals een collega helpen met een klantpresentatie. 

Door hier elke dag even bewust mee bezig te zijn, helpt het mij echt de wensen en voornemens te voelen. En het leuke daarvan is dat ik daar zelf heel blij van word. Iedere dag, 365 dagen per jaar.

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen