arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

#6 Vlieguren maken

#ontwikkeling #Carrière #Jelle
Blog Jelle Bultsma 6
Wat ben ik in mijn eigen carrière vaak tegen dit fenomeen aangelopen: het maken van vlieguren. Toen ik net zes maanden in mijn eerste baan onderweg was, had ik voor mijzelf de balans al opgemaakt. Het werk dat ik als recruiter deed, had ik nu wel onder de knie en ik vond dat ik toe was aan mijn volgende stap: manager worden van het team waarin ik werkte. Ik had heel veel ideeën over hoe het anders en beter kon en ik vond dat ik de juiste man was om dat in de praktijk te brengen.

Dit bracht ik ter sprake in het eerstvolgende overleg dat ik met mijn manager had. Zijn reactie was: ''Jelle, de afgelopen maanden heb je kunnen wennen en inspiratie kunnen op doen. Nu komt het erop aan dat je dit ook in de praktijk kunt brengen. Nu kun je laten zien dat je in staat bent om meer mensen te werven en selecteren dan we hier gewend zijn. En je kunt laten zien dat je je collega's hier ook in mee kunt nemen. Daar hoef je geen manager voor te zijn. Elke rol kent 10% inspiratie en 90% transpiratie...''

Gefrustreerd verliet ik het gesprek. Dit antwoord was natuurlijk niet de bedoeling. Jaren later was ik bij een workshop, die gegeven werd door een topsporter. De boodschap: als je écht je sport wil beheersen en hier goed in wil worden, dan heb je minmimaal 10.000 vlieguren nodig. Trainen, leren, trainen, verbeteren, trainen, en zo verder.

Ik ben nog elke dag blij dat ik niet na zes maanden vertrokken ben als recruiter, maar toen gestart ben met het maken van mijn vlieguren. En iedere dag realiseer ik mij dat als je wilt leren en jezelf wil ontwikkelen, het aantal vlieguren bepalend is voor je succes daarin. Vlieg ze!

Meer weten over TPS?
Lees één van onze andere verhalen