arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

#5: Blijf in jezelf geloven!

#ontwikkeling #Carrièretips #Jelle #TPS
Jelle TPS
Door Jelle Bultsma - Een van de moeilijkste dingen bij de start van je carrière is het ontwikkelen van het geloof in jezelf. Als je de eerste dag aan je nieuwe baan begint, zit je vol zelfvertrouwen en kun je de wereld aan. Maar na een week hard buffelen voelt het alsof je niets meer weet en kunt. Er zijn zoveel indrukken geweest, er is zoveel informatie over je uitgestort en er zijn zoveel collega’s waarbij het allemaal veel makkelijker lijkt te gaan: de moed zakt je in je schoenen.

Ook mij overkwam dit toen ik mijn eerste baan bij Randstad startte. Ik was kapot en dacht dat het nooit meer goed zou komen. Daarnaast werden mijn oren natuurlijk elke dag gewassen door mijn collega’s, want ze zouden zo’n groentje met zijn interessante diploma wel eens leren wat werken was.

Vertrouw op je sterktes, blijf geloven in jezelf en heb elke dag plezier!

Als ik nu terugkijk op die tijd, was die 'ontgroening' toch een hele leerzame periode. Ik leerde werken, maar daarnaast leerde ik nog iets veel belangrijkers: vertrouwen op de dingen die ik wel goed kon en die te gebruiken om mij verder te ontwikkelen. Tegenwoordig hebben we het met een mooi woord over competenties. Een belangrijke les van een oudere collega was dat ik mij moest focussen op het versterken van mijn talenten en niet moest proberen van iets waarvoor ik een vier haalde, een zes te maken. Door deze wijze les ontwikkelde ik ook het geloof in mijzelf. En dat geloof in mijzelf heeft me gebracht waar ik nu sta: op een punt in mijn leven waar ik, net als mijn oudere collega van toen, dit met jullie kan delen.


Vertrouw op je sterktes, blijf geloven in jezelf en heb elke dag plezier! Hiermee bepaal jij jouw eigen toekomst.

Meer weten over TPS?
Lees één van onze andere verhalen