arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

#4: Keuzes maken

#ontwikkeling #Carrièretips #Jelle #TPS
Jelle TPS
Door Jelle Bultsma - Mijn eerste functies bij Randstad werden gekozen door het bedrijf. Volgens een vaststaand management development traject beklom ik de carrièreladder en vond ik het natuurlijk allemaal erg stoer. Het mooie van ontwikkelingsprogramma’s is dat je de kans krijgt om een pad te bewandelen dat je helpt in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. De kracht van een écht goed ontwikkelingsprogramma is dat je ook leert om keuzes te maken. Niet met je hoofd, maar met je hart. Deze programma’s zijn zeldzaam. Ook bij mij heeft het lang geduurd voordat ik écht mijn eigen keuzes durfde te maken.

Pas toen ik gevraagd werd om voor Randstad naar Amerika te gaan en ik de beslissing nam om daar naartoe te verhuizen, voelde dat als mijn eigen keuze. En toen werkte ik er al ruim tien jaar. Als ik nu terugkijk op die keuze, voelt het nog steeds als een hele goede keuze. Dat terwijl alle andere carrièrekeuzes van daarvoor niet meer zijn blijven hangen.

Niet veranderen, doe geen gekke dingen, veel te risicovol, denk aan je carrière

Wat heb ik hiervan geleerd? Dat ik het belangrijk vind om mensen in hun ontwikkeling te stimuleren en hen te leren om al heel snel hun eigen keuzes te maken. Keuzes die zij niet maken vanuit een omgeving die iets vindt, maar keuzes die zij maken omdat dat voor hen goed voelt. Leer luisteren naar je gevoel en zoek niet altijd de “veilige” keuze van het verstand. Als je met je hart kiest, dan kun je je dromen in vervulling zien gaan en dan kun je dingen realiseren die je nooit voor mogelijk had gehouden.
Na mijn keuze om voor Randstad naar Amerika te gaan, zijn mijn keuzes om voor Olympia te kiezen en uiteindelijk met TPS te gaan ondernemen, echte keuzes geweest. Keuzes waarbij mijn verstand zei: “Niet veranderen, doe geen gekke dingen, veel te risicovol, denk aan je carrière”, maar mijn hart mij het tegenovergestelde vertelde. En ik kan zeggen dat deze keuzes mij al zoveel meer hebben gebracht dan alle keuzes die ik daarvoor heb gemaakt. Ik doe wat ik het allerleukste vind: elke dag met heel veel mensen plezier maken en met elkaar de wereld een beetje mooier kleuren. Dat is wat ik iedereen gun, veel plezier met kiezen!

Meer weten over TPS?
Lees één van onze andere verhalen